Η ομάδα Εράσμους του ΓΕΛ Ακρωτηρίου συμβάλλει στον καθαρισμό του Καλαθά!

Μια όμορφη δράση οικολογικής ευαισθησίας πραγματοποίησαν την προηγούμενη Δευτέρα, μαθητές και μαθήτριες της ομάδας Εράσμους  του ΓΕΛ Ακρωτηρίου με τη συνοδεία καθηγητριών της παιδαγωγικής ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα μας επισκέφτηκε την παραλία του Καλαθά και ανέλαβε τον καθαρισμό της από τα άφθονα σκουπίδια-ίχνη της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Η πρωτοβουλία μας εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22/3/2019) και φιλοδοξεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων της περιοχής. Ευχαριστούμε τη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων που μας προμήθευσε γάντια και σακούλες και ιδιαίτερα τον κ. Γιαννακόπουλο,” Προϊστάμενο Τμήματος Διαλογής στην Πηγή”.

Επίσκεψη στο αντλιοστάσιο και τη Λίμνη της Αγυιάς.

Την Τετάρτη στις 20 Μάρτη, το ΓΕΛ Ακρωτηρίου επισκέφτηκε τις πηγές και τον υδροβιότοπο της Αγυιάς. Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για τη διαχείριση και τον σεβασμό των υδάτινων πόρων του νομού μας, η ομάδα Εράσμους του σχολείου μας επισκέφτηκε τον σταθμό της ΔΕΥΑΧ στην Αγυιά, όπου ο κ. Ζουμαδάκης μίλησε στους μαθητές για τη λειτουργία του σταθμού και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων του νομού.

Στη συνέχεια, οι κ. Ανδριάννα Μπάσιου και Ελένη Δεσποτίδου, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου ξενάγησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες στην μαγεία του υδροβιότοπου της λίμνης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook