Δήλωση του Μανώλη  Συντυχάκη σχετικά με την μη παρουσία του Χρήστου Σπίρτζη στην Βουλή για την συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ

Ο Μ. Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με αφορμή την άρνηση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη να μεταβεί στην Βουλή προκειμένου να συζητηθεί Επίκαιρη Ερώτηση για την Κρήτη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Μετά την δεύτερη άρνηση του υπουργού υποδομών να έρθει στη Βουλή να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο νομό Χανίων από τις καταστροφικές πλημμύρες και την αποζημίωση του συνόλου των πληγέντων, με το σύνηθες επιχείρημα “δεν μπορεί λόγω φόρτου εργασίας” η απαξιωτική στάση του απέναντι στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Κρήτης συνεχίζεται. 

Αυτή τη φορά σε αναφορά που κατέθεσε το ΚΚΕ την επιστολή των εργαζομένων στην ΠΕ Ρεθύμνου για επείγουσα ανάγκη προσλήψεων προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, ο υπουργός δήλωσε αναρμοδιότητα αποφεύγοντας να απαντήσει ενώ θα μπορούσε, αν ίσχυε αυτό να μεταβιβάσει την αναφορά στον αρμόδιο υπουργό. Όμως την ίδια στιγμή η αναφορά σχετίζεται με τις τεχνικές υπηρεσίες για έργα που άπτονται στη δική του αρμοδιότητα ως υπουργός υποδομών.

Ακολουθεί δηλαδή την ίδια πεπατημένη με την πρώτη φορά που είχε κατατεθεί η επίκαιρη ερώτηση για τις καταστροφές στα Χανιά, προκαλώντας με τη στάση του καθώς προφανώς στην κυβέρνηση δεν θεωρούν πως η πρόσληψη εργαζομένων είναι προτεραιότητα.

Ας μας εξηγήσει τελικά σε τι είναι αρμόδιος ο ίδιος και η κυβέρνηση του και από κοντά και ο Περιφερειάρχης που στηρίζουν; Μόνο στις εξαγγελίες για έργα όπως το αεροδρόμιο, η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, τα καλώδια διασύνδεσης, κ.ά. για λογαριασμό των κατασκευαστικών ομίλων; Είναι αρμόδιος για να δίνει ζεστό κρατικό χρήμα στο κεφάλαιο και να επιβαρύνει το λαό με χαράτσια, διόδια, πανάκριβα εισιτήρια και μπόλικη ενεργειακή φτώχεια; Αυτό αποδεικνύεται όταν μόλις πριν 2.5 μήνες ο περιφερειάρχης έδωσε εργολαβία σε ιδιώτη τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειες με κόστος 2 εκ. ευρώ.

Κανένα σχέδιο, καμία ουσιαστική χρηματοδότηση, κανένα έργο που να αφορούν τις άμεσες ζωτικής ανάγκες των κρητικών δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Επειδή κανένα έργο αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής, αντιπυρικής, προστασίας για το λαό δεν επιφέρει τα αναγκαία κέρδη για να προγραμματιστεί από την κυβέρνηση και την περιφέρεια. Ο λαός πρέπει τώρα να βάλει σε προτεραιότητα τις δικές του ανάγκες και να ενισχύσει τις δυνάμεις εκείνες που μπαίνουν μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση τους. Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες. Να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook