Ψήφισμα αιρετών και εκπροσώπων φορέων του Λασιθίου για τον ΒΟΑΚ

Για παραγκωνισμό και κατάφορη αδικία σε βάρος του νομού Λασιθίου για το θέμα του ΒΟΑΚ κάνουν λόγο σε ψήφισμα τους φορείς του νομού, έπειτα από ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε  σήμερα Σάββατο η Αντιπεριφεριάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης και ο  Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Εμμ. Πεπόνης  στην αίθουσα του  Επιμελητηρίου Λασιθίου.

Αφορμή στάθηκε η εξαγγελία του Υπουργού Υποδομών Χρ.Σπίρτζη, για την  υλοποίηση με σύγχρονες προδιαγραφές του ΒΟΑΚ από Κίσσαμο έως Άγιο Νικόλαο.  Εκτός υλοποίησης, όπως επισημαίνουν, "παραμένει επ΄ αόριστο το τμήμα  Άγιος Νικόλαος – Σητεία και τούτο παρά το γεγονός ότι η κατάσταση του τμήματος αυτού είναι απαράδεκτη και πολύ χειρότερη εκείνης του ΒΟΑΚ από Καστέλι μέχρι  Άγιο Νικόλαο και επίσης παρά το γεγονός ότι τμήματα του όπως το τμήμα «Καλό Χωριό –Γέφυρα Φρουζή»  και το τμήμα της «Παράκαμψης Παχειάς Άμμου» διαθέτουν μελέτες πολύ ωριμότερες από εκείνες του ΒΟΑΚ Καστέλι –Άγιος Νικόλαος".

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι φορείς  αλλά και οι πολίτες του Λασιθίου είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τα δίκαια αιτήματα και για την ισότιμη αντιμετώπιση του Νομού Λασιθίου, από την πολιτεία. 

Παράλληλα, στο ψήφισμα (δείτε εδώ) που εξέδωσαν, μεταξύ άλλων  ζητάνε την προώθηση και άμεση χρηματοδότηση των μελετών μέχρι τη Σητεία, τη  δρομολόγηση της κατασκευής των οδικών έργων και την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα  μέχρι τη Σητεία και σε πρώτη φάση να ενταχθεί το τμήμα Καλό Χωριό  – Παχειάς Άμμου στο πρόγραμμα κατασκευής του τμήματος ΒΟΑΚ  Κίσσαμος - Παχειά Άμμος ενώ επιδιώκουν συνάντηση με  τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον Αντιπρόεδρο την Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη  προκειμένου να του εκθέσουν τις θέσεις τους.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι Βουλευτές Λασιθίου  Μανώλης Θραψανιώτης και Γιάννης Πλακιωτάκης , οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ,Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης  και Σητείας Θοδωρής Πατεράκης,.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΟΑΚ Δημήτρης Κουνενάκης , η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του  ΤΕΕ/ΤΑΚ Τμήμα Ανατολικής Κρήτης Ειρήνη Βρέντζου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Μανώλης Κλώντζας ,ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Οδυσσέας Παπαδάκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου  κ. Φαρσάρης.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook