«Για εμάς, ο λόγος των πολιτών μετράει και αυτό είναι δέσμευση», τόνισε ο κ. Δαμιανάκης.

"Ο Δήμαρχος Χανίων και οι συνεργάτες του, αιρετοί και υπηρεσιακοί, οφείλουν να έχουν τακτικές συναντήσεις με τους δημότες, να ανταλλάζουν απόψεις, να ενημερώνουν για τον σχεδιασμό και να διαμορφώνουν ιδίαν άποψη για τα προβλήματα που τους απασχολούν", τόνισε ο Ευτύχης Δαμιανάκης κατά τη διάρκεια της πρώτης Συνάντησης Διαλόγου της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου, στο Αρώνι Ακρωτηρίου, παρουσία κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Μάλιστα, ο κ. Δαμιανάκης δεσμεύτηκε ρητά ότι, αν οι Χανιώτισσες και οι Χανιώτες τον τιμήσουν και τον εκλέξουν Δήμαρχο Χανίων, θα πραγματοποιεί ανάλογες Συναντήσεις Διαλόγου, κάθε δεκαπενθήμερο, με κατοίκους των περιαστικών περιοχών (πρώην «Καποδιστριακών» Δήμων), αλλά και με τους κατοίκους των συνοικιών της πόλης.

Οι συναντήσεις αυτές, όπως γνωστοποίησε ο κ. Δαμιανάκης, θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, σε δημοτικούς χώρους ανά Δημοτική Ενότητα, παρουσία των αρμοδίων αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, με στόχο να υπάρχει μία ειλικρινής, αμφίδρομη και διαρκής σχέση επικοινωνίας και συνεργασίας με τους δημότες, η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των οποίων αποτελούν αναγκαία συνθήκη για να προχωρήσει ο Δήμος Χανίων μπροστά.

Στη διάρκεια της πρώτης «Συνάντησης Διαλόγου» στο Αρώνι Ακρωτηρίου, ο κ. Δαμιανάκης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να αφουγκραστούν τις αγωνίες και τα σημαντικότερα προβλήματα που έθεσαν στο τραπέζι του διαλόγου κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Δαμιανάκης, που κράτησε σημειώσεις για όλα τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση, υπογράμμισε, στη διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε περίπου δύο ώρες, ότι η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική, τονίζοντας ότι αν η Δημοτική Αρχή δεν είναι σε άμεση και τακτική επαφή με την κοινωνία των πολιτών, τότε δεν είναι σε θέση ούτε να γνωρίζει σε βάθος όλα τα προβλήματα, αλλά ούτε και να σχεδιάζει λύσεις που απαντούν αποτελεσματικά στις αγωνίες και στους προβληματισμούς των κατοίκων.

«Για εμάς, ο λόγος των πολιτών μετράει και αυτό είναι δέσμευση», κατέληξε ο κ. Δαμιανάκης.

 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook