Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων σε συνδυασμό με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης βοηθούν τις εξαγωγικές επιχειρήσεις

Ενημερωτική εκδήλωση, για την χρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω των εργαλείων που παρέχει ο ΟΑΕΠ, την ασφάλιση των εξαγωγικών πιστώσεων και το Πρόγραμμα “ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ”, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα «Δ. Γαγάνης» στον 4ο όροφο του Επιμελητηρίου. 

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Την παρουσίαση έκαναν εκπρόσωποι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, ενώ έγινε και ανάλυση του Προγράμματος Υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών της EBRD.

Το εργαλεία ενίσχυσης των εξαγωγικών επιχειρήσεων είναι αναγκαία καθώς στην σημερινή εποχή δεν επαρκεί η παραγωγή ενός ποιοτικού προϊόντος, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης κ. Μανώλης Καρπαδάκης. 

Όπως επεσήμανε οι επιχειρήσεις πρέπει να ενημερώνονται διαρκώς γιατί συνεχώς προκύπτουν νέα προγράμματα.

Σε ότι αφορά στις εξαγωγές της Κρήτης, από τα έως τώρα στοιχεία του ΣΕΚ προκύπτει πως στο πρώτο τρίμηνο του 2019 υπάρχει μια άνοδος συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018. Όμως τα στοιχεία είναι ακόμη υπό επεξεργασία.

Στην βοήθεια που προσφέρει η ασφάλεια των εξαγωγικών πιστώσεων αλλά και στα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν για να ενισχύουν τις εξαγωγικές επιχειρήσεις αναφέρθηκε η κα Αμαλιά Καγιά από το τμήμα χρηματοδοτήσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

“Πρόκειται για πιστώσεις που φτάνουν το 1 εκ.ευρώ με προνομιακό επιτόκιο που ανέρχεται σε 4,10% κάτι που μπορεί να βοηθήσει την επιχειρηματία να αναπτυχθεί. Παράλληλα υπάρχουν δράσεις του ΕΣΠΑ, όπως το “Επιχειρούμε Έξω” που επιδοτεί το κόστος των Εκθέσεων αλλά και πολλά ακόμα προϊόντα, για τα οποία μπορεί να ενημερωθεί κανείς σε ένα υποκατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.”

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων κα Ελένη Σταθάτου, αναφέρθηκε σε συντομία πως λειτουργεί ο Οργανισμός προσφέροντας στις εξαγωγικές επιχειρήσεις την αναγκαία σιγουριά και ασφάλεια πως δεν πρόκειται να «χάσουν» τα χρήματα που επενδύουν.

Να σημειωθεί πως το συμβόλαιο ασφάλισης του ΟΑΕΠ «λειτουργεί» και ως εγγύηση για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες μέσω προγραμμάτων ενίσχυσης των εξαγωγών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook