Άριστα χαρακτηρίζονται από τη ΔΕΥΑΗ τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού με το οποίο τροφοδοτείται το δίκτυο της πόλης του Ηρακλείου από το φράγμα Αποσελέμη, μετά από σχετικούς εργαστηριακούς ελέγχους που έγιναν.

Συγκεκριμένα όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, από 25/2/2019, μεγάλο μέρος των δικτύων της πόλης του Ηρακλείου τροφοδοτείται με νερό από το φράγμα Αποσελέμη.

Περιοχές όπως το κέντρο της πόλης (εντός των τειχών), ανατολικά προάστια (Πόρος, Πατέλες), Μασταμπάς, Θέρισσος, Άγ. Ιωάννης κ.ά., υδροδοτούνται πλέον με νερό άριστης ποιότητας, πολύ χαμηλής αλατότητας με φυσικοχημικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν πολύ ευχάριστο στην πόση (μαλακό νερό), αλλά και χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στα οικιακά υδραυλικά συστήματα (βρύσες, ντεπόζιτα, πλυντήρια, θερμοσίφωνες, κ.λπ.) με εναποθέσεις αλάτων (πουρί) ή διαβρώσεις (σκουριά).

Οι δημότες (καταναλωτές) των παραπάνω περιοχών, που έχουν τοποθετήσει στις βρύσες τους συσκευές μείωσης των αλάτων (αντίστροφης ώσμωσης ή άλλης τεχνολογίας), πρέπει να γνωρίζουν ότι πλέον δεν είναι αναγκαία η χρήση τέτοιων φίλτρων σε ένα νερό πολύ χαμηλής αλατότητας όπως το νερό του φράγματος Αποσελέμη και ότι θα το καθιστούσαν σχεδόν απιονισμένο (χωρίς καθόλου άλατα), με αποτέλεσμα ούτε εύγευστο να είναι ούτε υγιεινό.

Πηγή: patris.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook