Οι μαθήτριες του 1ου ΕΚ/ΕΠΑΛ Ρεθύμνου έφταξαν μια συγκινητική ταινία μικρού μήκους για τις γυναίκες που παλεύουν να γίνουν μητέρες

Οι μαθήτριες  του 1ου ΕΚ/ΕΠΑΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον 9ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό «Σινεμά…διάβασες;» δημιούργησαν μια μικρού  μήκους ταινία, προκειμένου να αναδείξουν την κοινωνική, οικονομική, ψυχολογική πίεση που βιώνουν τα ζευγάρια και κυρίως οι γυναίκες στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν παιδί, ακόμη και σήμερα σε μια χώρα με υψηλή υπογεννητικότητα, όπως η Ελλάδα.

Η ταινία είναι παραγωγή του τμήματος Αισθητικής του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας του 1ου ΕΚ-ΕΠΑΛ Ρεθύμνου. Οι μαθητές συμμετείχαν σε όλα τα στάδια δημιουργίας της ταινίας, πρωταγωνίστησαν και παράλληλα επιμελήθηκαν το μακιγιάζ και τα χτενίσματα. Στο πλευρό τους οι καθηγητές τους, Ελισσάβετ Βιβιλάκη , Αθηνά Παπαδάκη, Ιωάννα Σταθοπούλου και Ηλέκτρα Σταγάκη. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Μαρίτα Παπαδάκη, βασισμένη στο σενάριο της Ελισσάβετ Βιβιλάκη, τη μουσική ο Αντώνης Ζαχαράκης και τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Αντώνης Χριστοφοράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook