Αντικείμενο δικαστικής αντιπαράθεσης αποτέλεσε η πατρότητα του τραγουδιού με τίτλο «Απομακρυνθήκαμε».

H πατρότητα του τραγουδιού με τίτλο «Απομακρυνθήκαμε» αποτέλεσε σήμερα αντικείμενο δικαστικής αντιπαράθεσης, που εκτυλίχτηκε στα δικαστήρια. 

Συγκεκριμένα, η οικογένεια του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας μεταξύ άλλων, να κατέβει από την πλατφόρμα του YouTube η εκτέλεση του συγκεκριμένου τραγουδιού από τον Σπύρο Μαγδάλη.

Στο δικαστήριο σήμερα ως μάρτυρας κατέθεσε η μητέρα του αδικοχαμένου τραγουδιστή Αθηνά  Παντελίδη.

Μεταξύ άλλων η κ. Παντελίδη ανέφερε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο: «Το συγκριμένο τραγούδι μας ειδοποίησαν το Γενάρη του 2019 ότι ο κ. Μαγδάλης με το ψευδώνυμο Μάκρης το έχει ανεβάσει σε ιστότοπο με πληρωμή, με πρόσωπο μισό δικό του και μισό του γιου μου. Το τραγούδι το γνώριζα και το έχω με τη φωνή του Παντελή. Το τραγούδι το έχω δει εν τη γενέσει του. Το έφτιαξε την Καθαρά Δευτέρα του 2015. Στο σπίτι του Παντελή ήταν. Τον έχει τραβήξει και φίλος με το κινητό του. Μετά το θάνατό του κάποιος το ανέβασε στο Facebook. Το ρεφρέν μόνο εκεί. Αλλά το τραγούδι εγώ το έχω όλο. Είναι ψυχοφθόρο όλο αυτό για μένα ξέρετε».

Από την πλευρά του Σπύρου Μαγδαλη κατέθεσε στο δικαστήριο ένα συνεργάτης του, ο οποίος στην κατάθεσή του ανέφερε:.

«Το “Απομακρυνθήκαμε” εγώ το άκουσα πρώτη φορά το 2014. Περίπου στα μέσα της χρονιάς το άκουσα από τον κ. Μαγδάλη. Το άκουσα στο στούντιο στο Μεταξουργείο όπου περνούσε τον περισσότερο χρόνο εκεί. Τους στόχους τους θυμάμαι από τότε. Η μουσική είναι η ίδια αλλά τότε δεν ήταν ολοκληρωμένο ορχηστρικά. Θεωρείται ολοκληρωμένο σαν τραγούδι από τότε».

Ακόμη, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην κατάθεσή του και στο καθεστώς κατοχύρωσης ενός τραγουδιού, λέγοντας πως όταν γράφεται ένα τραγούδι σε πρόγραμμα, παίρνει μια ημερομηνία που δεν αλλάζει και φαίνεται ποτέ γράφτηκε.

Ο ίδιος μάρτυρας τόνισε: «Δεν ξέρω γιατί δεν το κατοχύρωσε (ο κ. Μαγδάλης). Πιστεύω ότι είχε στο μυαλό του το πρόγραμμα logic και ότι δε μπορούσε να του το κλέψει κάποιος». Κλείνοντας πάντως την κατάθεσή του ο μάρτυρας δεν ήξερε να καταθέσει αν ο Σπύρος Μαγδάλης έγραψε το τραγούδι για τον εαυτό του ή για τον Παντελή Παντελίδη, σχολιάζοντας στον Πρόεδρο: «Ωραία ερώτηση»!

Μάλιστα στο δικαστήριο εξετάσθηκε και ο Σπυρος Μαγδάλης, ο οποίος υποστήριξε ότι έγραψε το τραγούδι τον Οκτώβριο του 2014.

Συγκεκριμένα ανέφερε στο δικαστήριο: «Έγραψα το τραγούδι και έχω περασμένο σε σκληρό δίσκο. Στις αρχές του 2015 είχα έρθει στο στούντιο ο Παντελιδης ξημερώματα. Είχε κάποιους συνεργάτες τους εκεί που ηχογραφούσαν πνευστά. Μόλις τον είδα από τζαμί τον χαιρέτισα και ένας κοινός φίλος είπε ότι γράφω τραγούδια. Του έβαλα ένα τραγούδι και του άρεσε και του το έδωσα σε ένα στικάκι».

lawandorder.gr