Τρία μέτωπα έχουν μείνει ανοικτά στη Football League και όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 5 Μαΐου. 

Τότε θα γίνει γνωστή η ομάδα που θα διεκδικήσει μέσω αγώνων μπαράζ με τον 13ο της Super League τη συμμετοχή της στην ανώτερη κατηγορία, η ομάδα που θα πάρει το τελευταίο “εισιτήριο” για τη Super League 2, αλλά και ποια θα τερματίσει στη 12η θέση, αποφεύγοντας τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική. 

Η 2Η ΘΕΣΗ 

Ο Απόλλων Λάρισας πήρε προβάδισμα για τη 2η θέση μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί του Πλατανιά και του αρκεί ο βαθμός της ισοπαλίας στην έδρα του Ηροδότου για να παραμείνει στη θέση αυτή, αφού υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τον Πλατανιά. Ισοβαθμία με 2ο τον Απόλλωνα θα υπάρχει και σε περίπτωση ήττας των “Λαρισαίων” από τον Ηρόδοτο και ισοπαλίας του Πλατανιά με τον Ηρακλή.

Σε περίπτωση ήττας του Απόλλωνα ο Πλατανιάς θέλει νίκη επί του Ηρακλή για να “χαμογελάσει” και να κατακτήσει τη 2η θέση. Αν και τα δύο παιχνίδια λήξουν ισόπαλα τότε 2ος θα παραμείνει ο Απόλλων Λάρισας.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Μετά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής Κέρκυρα, Δόξα Δράμας, Παναχαϊκή και ΑΟΧ/Κισσαμικός “έκλεισαν” θέση για τη Super League 2 και απομένει η 10η θέση που θα κριθεί μεταξύ Ηρακλή και Καραϊσκάκη. 

Ο “γηραιός” έχει δύσκολη έξοδο στην έδρα του Πλατανιά, ενώ ο Καραϊσκάκης παίζει στην Αρτα με τα Τρίκαλα, που “καίγονται” για παραμονή στη Football League. Σε περίπτωση που ο Καραϊσκάκης νικήσει τότε στον Ηρακλή δεν αρκεί ένας βαθμός απέναντι στον Πλατανιά, αφού θα υστερεί στην ισοβαθμία και κατά συνέπεια θα θέλει μόνο νίκη σε αυτό το σενάριο. Η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης “βολεύεται” ακόμη και με ήττα στα Περιβόλια, αρκεί να μην κερδίσει ο Καραϊσκάκης στα Τρίκαλα. 

Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ 

Τρίκαλα και Ηρόδοτος “μάχονται” για τη 12η θέση, που εξασφαλίζει την παραμονή στη νέα Football League, η οποία όμως από τη νέα σεζόν θα είναι τρίτη τη τάξει κατηγορία. Τα Τρίκαλα θέλουν είτε ήττα του Ηροδότου από τον Απόλλωνα Λάρισας, είτε ισοπαλία, ώστε να μην τον ενδιαφέρει το τι θα κάνει ο ίδιος στην Αρτα με τον Καραϊσκάκη, αφού αν ισοβαθμήσει με τον σύλλογο της Νέας Αλικαρνασσού υπερτερεί. 

Σε περίπτωση που νικήσει ο Ηρόδοτος τότε τα Τρίκαλα θέλουν “διπλό” στην έδρα του Καραϊσκάκη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook