Η ανακοίνωση του συνδυασμού με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πιαγκαλάκη

Μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης, Γιώργο Πιαγκαλάκη, στελεχώνουν το αγωνιστικό, ανατρεπτικό ψηφοδέλτιο της περιφερειακής κίνησης “Ανυπόταχτη Κρήτη – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση” 60 ακόμη αγωνιστές και αγωνίστριες του λαϊκού κινήματος από όλη την Κρήτη. Το ψηφοδέλτιο επιδιώκει να είναι ένα μόνο δείγμα της πολιτικής κατεύθυνσης και της αποφασιστικής και μαζικής εμφάνισης της περιφερειακής κίνησης στις εκλογές του Μαΐου, με στόχο να εκπροσωπηθούν και να δυναμώσουν τα λαϊκά συμφέροντα της πληττόμενης πλειοψηφίας του νησιού, κόντρα στα σχέδια εκείνων που εκπροσωπούν τις πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Είναι το μοναδικό ψηφοδέλτιο πραγματικής ρήξης και ανατροπής στο σήμερα. Το ψηφοδέλτιο των κοινωνικών και εργατικών αγώνων.

Οι υποψήφιοι είναι μέλη τοπικών κινημάτων και εργατικών σωματείων με δράση στον κατασκευαστικό κλάδο, στην εκπαίδευση, την υγεία, το εμπόριο, τον επισιτισμό, την έρευνα, τη γεωργία, τη δικαιοσύνη, όπως και στην ελαστική εργασία και την τουριστική σεζόν, καθώς και μέλη του φοιτητικού κινήματος που προέρχονται από την ΕΑΑΚ. Οι υποψήφιοι και τα δεκάδες ακόμη μέλη της Ανυπόταχτης Κρήτης, λοιπόν, δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής και δε μας χαρτζιλικώνει το τοπικό κεφάλαιο για να κάνουμε δουλειές στην Περιφέρεια. Είμαστε κομμάτι της πλειοψηφίας του λαού και κομμάτι των αγώνων του.

Είμαστε με μία Κρήτη που οι κάτοικοι της θα ζουν και θα εργάζονται με αξιοπρέπεια.  Είμαστε με τον τουρισμό που σέβεται κατοίκους και περιβάλλον, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών, τα υπερμεγέθη ξενοδοχεία σε προστατευόμενες περιοχές. Είμαστε με αυτούς που ψάχνουν κατοικία και δεν βρίσκουν, ενάντια στην μετατροπή των πόλεων μας σε απέραντα ξενοδοχεία. Είμαστε με όσους αγωνίζονται ώστε ότι οι πηγές ενέργειας να είναι δημόσια-κοινωνική ιδιοκτησία και όχι στα χέρια του κεφαλαίου. Είμαστε με μια κοινωνία που ο κάθε ένας θα δίνει ανάλογα τις δυνατότητες του και θα παίρνει ανάλογα με τις ανάγκες του, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στη λογική της “επιβίωσης του ισχυρού” και του “όλοι εναντίον όλων”. 

Επιδιώκουμε τη συμμετοχή μας στο περιφερειακό συμβούλιο για την ισχυροποίηση του μαζικού κινήματος και την οργάνωση των αγώνων. Για να υπερασπίζουμε και να προβάλλουμε τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα και διεκδικήσεις, αλλά και να επιβάλουμε κατακτήσεις. Για να αποκαλύπτουμε την ταξική ουσία, τους σχεδιασμούς και τη διαπλοκή του τοπικού πολιτικού συστήματος και της περιφερειακής αρχής.  Για να γίνει πράξη το σύνθημά μας: “οι λαϊκές ανάγκες να μπουν σφήνα στα σχέδιά τους”!

Όλα τα ονόματα των υποψηφίων 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook