Την ρεαλιστική και συγκροτημένη πρόταση της Δημοτικής Κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 για την Οικονομική Αναζωογόνηση του Δήμου, παρουσίασε στη Διοίκηση του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου ο κ. Γιάννης Κουράκης.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού, συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους, επισκέφθηκε το ΕΒΕΗ και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Μανόλη Αλιφιεράκη και μέλη της Διοίκησης. Παρόντες ήταν, ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Μανόλης Σφυρής, ο Ταμίας κ. Γιώργος Φασουλάκης, Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ κ. Χαράλαμπος Λεκάκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανόλης Κουμαντάκης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κουράκης τόνισε την ανάγκη για μια Συμμαχία Ανάπτυξης, για συντονισμό των προσπαθειών όλων των τοπικών φορέων με στόχο να αξιοποιηθούν όλες οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης.

Ο Γιάννης Κουράκης δήλωσε:

«Σας παραδίδουμε σήμερα την πρόταση της δημοτικής μας κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 για την οικονομική αναζωογόνηση της πόλης.

Δεν προσδοκούμε να υποκαταστήσουμε κάποιον άλλον φορέα της τοπικής οικονομίας. Μοναδικός στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται. Επιδιώκουμε να συντονίσουμε τις προσπάθειες όλων των φορέων για να αποφύγουμε τις παράλληλες ενέργειες.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ

Ο κάθε φορέας έχει το δικό του σχεδιασμό. Είναι απολύτως φυσιολογικό και θεμιτό. Σε αυτή την προσπάθεια ο κάθε φορέας θα εισφέρει την δική του εμπειρία, τις δομές του το ανθρώπινο δυναμικό του. 

Σας καλώ να δούμε όλοι μαζί τα σημεία επαφής και να καταλήξουμε σε ένα κοινό βηματισμό. Αυτό κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις με μεγάλη επιτυχία, ας το δοκιμάσουμε και εμείς.

«ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιδιώκουμε μια επανεξέταση όλων των τοπικών αναπτυξιακών πολιτικών και αξιοποίηση όλων των εργαλείων. Προσωπικά σας εγγυούμαι ότι δίνω μάχη για τη συμμετοχή των πόλεων στον προγραμματικό σχεδιασμό της επομένης περιόδου έτσι ώστε να διαμορφωθούν πιο αξιόπιστα προγράμματα αστικής ανάπτυξης. Ήδη πραγματοποίησα ειδική παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών για τα Προγράμματα Αστικής Ανάπτυξης ώστε να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο και άρα να προκαλέσουν ισχυρές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες.  

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Στην πρόταση μας εστιάζουμε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό σε πέντε κρίκους. Για κάθε κρίκο της αλυσίδας θέτουμε πλαίσιο ειδικών στόχων και διαμορφώνουμε δέσμη παρεμβάσεων. Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί στόχοι μας είναι:

Δημιουργία μιας νέας τουριστικής εμπειρίας με την αξιοποίηση όλων των στοιχείων της πόλης μας
Δημιουργία μιας ευφυούς πόλης με τις δικές μας δυνάμεις και με παράλληλη ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.
Μετάβαση στην κυκλική οικονομία να γίνει με παράλληλο όφελος για την τοπική οικονομία
Αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής και σύνδεση με τη τουριστική αγορά.
Αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων.

 ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επιδιώκουμε μια συγκροτημένη παρέμβαση για την ανάταξη της τοπικής οικονομίας και την προσαρμογή της σε ένα νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η πρόταση μας στηρίζεται σε σύγχρονες αντιλήψεις, είναι συμβατή με τους νέους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κυριότερο αφουγκράζεται τις τοπικές ανησυχίες και ιδέες των παραγωγικών δυνάμεων.

Παλεύουμε για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και σταθερές θέσεις εργασίας με ικανοποιητική ανταμοιβή.

Πρόθεση μας είναι να αναπτυχθεί ένας γόνιμος ειλικρινής διάλογος για να καταλήξουμε σε μια πρόταση που συνθέτει και μια ανάπτυξη που πολλαπλασιάζει. Ας συνεργαστούμε Για την Ενότητα και το καλό της πόλης».

Οι Πρόεδροι των φορέων, άκουσαν με ικανοποίηση τις προτάσεις της Δημοτικής Κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5, για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και του Δήμου. Τάχθηκαν υπέρ του διαλόγου και της συνεννόησης όλων των τοπικών φορέων, προκειμένου να μπορέσει το Ηράκλειο να σταθεί ισάξια απέναντι στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και ευχαρίστησαν τον Γιάννη Κουράκη για την πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook