Τι είπε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από την κακοκαιρία – Νομοθετική ρύθμιση ώστε η Περιφέρεια να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τον ΒΟΑΚ

Σε  σύσκεψη τοπικών φορέων στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, παρευρέθηκε η  Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σήμερα το πρωί, μετά την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο μάχης της Κρήτης.

Η κ. Γεννηματά, ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον νομό Χανίων, ενώ σε δήλωση της στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει στη βουλή νομοθετική ρύθμιση, ώστε όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τον ΒΟΑΚ, τις μελέτες, τα έργα και την υλοποίηση αυτών να τις αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η Περιφέρεια Κρήτη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις και οι γραφειοκρατίες. 

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Γεννηματά:

“Ήρθα εδώ στα Χανιά για να βρεθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφές αλλά βεβαίως και των δήμων αλλά και της Περιφέρειας. Είμαστε και πάλι εδώ διότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις, θα πιέσουμε για να επιλυθούν τα προβλήματα. Πριν από όλα να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες για τα σπίτια και την αγροτική παραγωγή, που καρκινοβατούν επειδή η κυβέρνηση, δεν εμπιστεύεται την αυτοδιοίκηση.

Πρέπει να βγουν και οι αποφάσεις χρηματοδότησης, των δήμων και την Περιφέρειας, που και αυτές καθυστερούν αδικαιολόγητα. Τέλος, θα ξαναπάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, έτσι ώστε να προχωρήσουν και οι εκπωνήσεις των μελετών και η υλοποίηση των αναγακίων έργων από τους δήμους και από την Περιφέρεια.

Θέλω όμως να σταθώ και σε μία σημαντική πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής, επειδή διαπιστώνουμε ότι υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση σχεδόν τέσσερα χρόνια για να προχωρήσει το σημαντικότατο έργο του ΒΟΑΚ, εμείς προτείνουμε και θα καταθέσουμε άμεσα νομοθετική ρύθμιση για αυτό, όλες οι αρμοδιότητες για την μελέτη, την κατασκευή, την λειτουργία, τη συντήρηση, του συνολικού οδικού δικτύου, να μεταφερθεί στην Περιφέρεια.

Η Περιφέρεια έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να αντέξει βάρη και είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα για να μην έρθουμε μετά από λίγα χρόνια να λέμε πάλι τι θα μπορούσε να έχει γίνει σε αυτό τον τόπο και δεν έγινε. Εμείς λέμε “όχι” στην γραφειοκρατία, λέμε “όχι” στα εμπόδια που βάζει στην Περιφέρεια το κεντρικό κράτος, λέμε “ναι” στην Περιφέρεια και εμπιστευόμαστε την Κρήτη”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook