Απευθυνόμενος στους συντοπίτες του, ο πρόεδρος της ΝΔ, τους ζήτησε να τον εμπιστευτούν προσωπικά και να κάνουν την Κρήτη γαλάζια – Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά – Δείτε επίσης εδώ εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Κρήτη

Μπροστά από το Γυαλί Τζαμί στο Ενετικό Λιμάνι, όπου είχε στηθεί η εξέδρα με φόντο τον Φάρο των Χανίων και μπροστά από εκατοντάδες κόσμου και στελέχη της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, έστειλε από τον τόπο καταγωγής του, μήνυμα ενότητας αλλά και νίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, που για πολλούς θεωρούνται βαρόμετρο για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ,  ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβηκε στο “βήμα” και έτυχε θερμής υποδοχής από τον συγκεντρωμένο κόσμο που κατέκλυσε το λιμάνι

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη 

“Ευχαριστώ από καρδιάς για αυτήν την υποδοχή, την “βροντερή” συγκέντρωση εδώ στα Χανιά. Σήμερα είναι σημαντική ημέρα για εμένα προσωπικά. Ερχομαι στον τόπο για πρώτη φορά ετοιμος να αντιμετωπισω τις εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ. Αυτή η υποδοχή που μου ετοιμάσατε σήμερα είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι αυθόρμητα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν αν ήταν μαζί μας”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας οτι “στόχος εξ’αρχής είναι να κάνουμε την Κρήτη γαλάζια γιατί το γαλάζιο της ΝΔ και της σημαίας ταιριάζει στην Κρήτη”. 

“Τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για το καλό όλων. Τη δύναμη που μου δίνετε θα σας τη δώσω πίσω στο πολλαπλάσιο. Δεσμεύομαι να απελευθερώσω όλες τις δυνάμεις της Κρήτης. Όχι μόνο για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας” ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης “Δεσμεύομαι να απελευθερώσω τις τεράστιες δυνατότητες της Κρήτης και των ανθρώπων της”, σε άλλο σημείο της ομιλίας του προσθέτοντας οτι ο καλός  πολιτικός κρίνεται από το καλό που αφήνει πίσω στον τόπο ενώ έφερε το παράδειγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, τονίζοντας οτι οι πολιτικοί θα πρέπει να διδάσκονται από το παράδειγμά του.

(πανοραμικό βίντεο με το συγκεντρωμένο πλήθος στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη)

Εμείς δεν τειλώνουμε κανέναν, αρχίζουμε με όλους την προσπάθεια να χτίσουμε και πάλι την Ελλάδα. Στις 26 ψηφίζουμε στις 27 γυρίζουμε σελίδα”, ανέφερε ο Κυριάκης Μητσοτάκης προτρέποντας ειδικά τους νέους να μην γυρίσουν την πλάτη στις εκλογές και να προσέλθουν στις κάλπες ενώ αντίθετα τους κάλεσε να γυρίσουν την πλάτη στα άκρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση σε ακροδεξιές δυνάμεις καλώντας τους νέους να καταδικάσουν την ακροδεξιά σημειώνοντας οτι η “ακροδεξιά δεν ταιριάζει στην Κρήτη”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος σε συντοπίτες του που όπως σημείωσε ξεγελάστηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ, τους κάλεσε να ψηφίσουν ΝΔ και να τον εμπιστευτούν προσωπικά. “Τους ζητώ προσωπικά να με εμπιστευτούν. Τους κοιτώ στα μάτια και τους λέω οτι εγώ θα τους μιλάω την γλώσσα της αλήθεας”, ανέφερε. “Εμπρός να πούμε ως εδώ στο ψέμα και τη στασιμότητα. Η Κρήτη θα δώσει το μήνυμα. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Εμπρός να κάνουμε την Κρήτη γαλάζα, εμπρός για την Κρήτη της ΝΔ, εμπρός για την αναγέννηση της νέας Ελλάδας”, κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επιτέθηκε χωρίς να τον κατονομάζει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας “Αλλος παριστάνει το παιδί του λαού και καταλήγει να ταξιδεύει με κότερα και άλλος περπατά δίπλα σας στον Ψηλορείτη. Αλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη και άλλος είχε, έχει και θα έχει πάντα στο γραφείο του τη φωτογραφία του Ελεύθεριου Βενιζέλου. Αλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου οι προγόνοι πολέμησαν για τη Μακεδονία μας”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε οτι οι συγκεκριμένες ευρωεκλογές έχουν ειδική βαρύτητα λέγοντας οτι “την επόμενη Κυριακή πάμε στις κάλπες, σε μια αναμέτρηση κρίσιμη, με βάρος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουν συνήθως οι εκλογές για την ευρωβουλή. Θα είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 χρόνια που θα ακουστεί η φωνή των Ελλήνων. Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τι έζησαν αυτά τα 4 χρόνια και δεν θέλουν να τα ξαναζήσουν. Γι’ αυτό και με τη ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα. Ως εδώ, να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά”

“Για πρώτη φορά κόμμα της αντιπολίτευσης διαθέτει ένα τόσο πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα. Δεν μου αρέσει η αντιπαράθεση και η παράθεση μέτρων. Δεν είμαι σαν τον κ. Τσίπρα που αραδιάζει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε τη μείωση του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μείωση αφορολόγητου που θα στερήσει από 1.1.2020 μία σύνταξη και ένα μισθό. Αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και πήραν 2.000 ευρώ ετησίως από το εισόδημα κάθε συνταξιούχο έρχονται ως προστάτες. Βαφτίζουν ένα επίδομα ως 13η σύνταξη.

Η φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματίζομαι έχει λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις για καλά αμειβόμενες δουλειές. Υγεία για όλους και δημόσια παιδεία που θα οπλίζει τα παιδιά με εφόδια για να βρίσκουν δουλειά. Δέσμευσή μου ότι κάθε περιφέρεια της χώρας θα έχει το δικό της πρότυπο σχολείο.

Η εργασία και το κέρδος θα σταματήσουν να τιμωρούνται. Και το κράτος θα πάψει να είναι συνέταιρος του μικρού επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία. Κοιτάζω τα νέα παιδιά και τους λέω ότι δική μου προτεραιότητα είναι στις νέες δουλειές. Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Καλοπληρωμένες. Που θα προκύψουν μόνο από μία έκρηξη επενδύσεων. Θα εργαστώ ώστε να σαρώσω όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν σήμερα τις επενδύσεις στη χώρα μας. Απαιτώ από όλες τις επιχειρήσεις απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία.

Αλέξανδρε Μαρκογιαννάκη σε στηρίζουμε. Πάμε μαζί για τη νίκη όχι μόνο στην ευρωκάλπη αλλά και στην περιφέρεια της Κρήτης. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου με τη δική σας στήριξη και με την Κρήτη μπροστάρη.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πολλές φορές έναν ΒΟΑΚ των ονείρων της. Ο κ. Σπίρτζης με θράσος προκήρυξε το έργο ξεχνώντας ότι λόγω δικής του ευθύνες δεν υπάρχουν ούτε ολοκληρωμένες μελέτες, ούτε σχέδιο. Όλα ψέματα όπως οι ζωγραφιές στο ακίνητο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

(βίντεο από την υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων)

Ο δρόμος για όλα μπορεί να ανοίξει στις 26 Μαίου. Αυτές οι εκλογές έχουν βάρος πολιτικό και διάσταση εθνική. Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν περιθώρια για αβασάνιστες επιλογές. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε απλά για να στείλουμε ένα μήνυμα διαμαρτυρίας προς κάποιον, ή μήνυμα συμπάθειας προς κάποιον άλλο. Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις. Ούτε πειράματα. Απαιτεί ωριμότητα, ελεύθερη σκέψη και συστράτευση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Την ενότητα ή το διχασμό;

Τελικά ψηφίζουμε για ποια Ελλάδα θέλουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο, ούτε για ψήφο που θα πάει χαμένη σε κόμματα που ξέρουμε ότι την επόμενη ημέρα δεν θα έχουν κανέναν ρόλο. Με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες; Η Κρήτη έδωσε την απάντησή της. Με όλους τους Έλληνες ή με τους λίγους που πρόδωσαν τις ελπίδες των Ελλήνων;

Οι αντίπαλοί μας λένε ψέματα για αυτά που έκαναν, για αυτά που θα κάνουν και για τις δικές μας θέσεις. Με μαύρη προπαγάνδα, με ψέματα, με απειλές. Έτσι κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι πάει σε εκλογές. Με ψέματα ήρθαν και με ψέματα θα φύγουν απο την εξουσία”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook