Ως αναληθή χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Πλατανιά τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση οκτώ υποψηφίων στην Τοπική Κοινότητα Βατολάκου που δήλωσαν πως στηρίζουν τον Μανώλη Ντουντουλάκη 

Αναλυτικότερα, στην σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη αναφέρονται τα εξής για την ανακοίνωση των υποψηφίων του Τ.Σ. Βατολάκου:

1.Ουδέποτε η Δημοτική Αρχή έλαβε απόφαση για υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Βατολάκκου όπως ψευδώς επικαλούνται οι υποψήφιοι σύμβουλοι της Κοινότητας Βατολάκκου της παράταξης του κ. Ντουντουλάκη. Αντίθετα,  ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ι. Μαλανδράκης  είχε πρότεινει στο Δημοτικό Συμβούλιο  «…να μην αποδεχθεί τον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Βατολάκου….», εισήγηση την οποία το Δ.Σ. έκανε αποδεκτή με την υπ. αριθμ. 418/2016 Απόφαση του – την οποία τεχνητά αποκρύπτουν – σύμφωνα με την οποία το Δ.Σ. «Δεν κάνει αποδεκτή τη μεταβολή της οργανικότητας (υποβιβασμό) του 3/θ Δημοτικού Σχολείου Βατολάκκου από 3/θέσιο σε 2/θέσιο».

2. Πέραν των παραπάνω πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Πλατανιά,και ο Δήμαρχος κ. Ι.Μαλανδράκης διαχρονικά με επίμονες και συστηματικές ενέργειες του – με συνεχείς παρεμβάσεις προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης και προς το Υπουργείο Παιδείας – έχει πετύχει την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Βατολάκκου και όχι την αναστολή της λειτουργίας του, όπως αυτή κατά καιρούς είχε προταθεί από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου βρίσκεται πάντα δίπλα στις ανάγκες του σχολείου, με έκτακτες επιχορηγήσεις οι οποίες καλύπτουν μεγάλο μέρος των λειτουργικών αναγκών του Σχολείου, καθότι δεν επαρκεί η τακτική χρηματοδότηση του.Τα παραπάνω τα γνωρίζει πολύ καλά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Σχολικής Κοινότητας Βατολάκου .

3. Αναληθώς επίσης ισχυρίζονται ότι ο Δήμος απουσιάζει από τις παρεμβάσεις καθημερινότητας στην Κοινότητα, φέρνοντας ως παράδειγμα την ανάδειξη του μονοπατιού της περιοχής, ως χώρου καλλιτεχνικής και περιβαλλοντικής διαδρομής. Να τους θυμίσω, ότι ο Δήμος Πλατανιά  συνέδραμε στις  προσπάθειες των κατοίκων για την ανάδειξη του μονοπατιού  με υλικά και τεχνικά μέσα, ενώ «αγκαλιάσαμε» και εντάξαμε το πολιτιστικό φεστιβάλ που γίνεται στο μονοπάτι του Βαλσαμιώτη, στις δράσεις του φεστιβάλ του Δήμου «Γη-Πολιτισμός- Τουρισμός», αναλαμβάνοντας κόστη και υποστηρίζοντας το  και με τις υπηρεσίες του Δήμου, γεγονός που – αν μη τι άλλο – μπορούν να πληροφορηθούν από τα μέλη του οικείου πολιτιστικού συλλόγου. 

 4. Βεβαίως ούτε λόγος δεν γίνεται για τις παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που έχει    αναλάβει ο Δήμος στην περιοχή όπως π.χ. για την ανάδειξη της Υψωμένης ελιάς του Βατολάκκου – σε συνεργασία με το ΣΕΔΗΚ – ως ένα από τα κύρια τοπόσημα του Δήμου και της περιοχής ή για τις παρεμβάσεις καθημερινότητας που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και αυτές που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, όπως π.χ. για την αποκατάσταση-βελτίωση της οδοποιίας, η οποία θα υλοποιηθεί στο άμεσο  διάστημα μετά και την  ολοκλήρωση του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού και την υπογραφή της      σύμβασης, που έγινε τις  προηγούμενες ημέρες.  

5.  Σε ότι αφορά το θέμα της υδροδότησης και το ζήτημα που είχε προκύψει με το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ, διευκρινίζονται  τα εξής από τη ΔΕΥΑΒΑ :

• Στις 13/07/2017, με σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, εξοφλήθηκε ο λογαριασμός ΔΕΗ του ΤΟΕΒ Βατολάκκου αξίας 10.002,00 € από τη ΔΕΥΑΒΑ, η οποία επί αρκετούς μήνες του έτους, υδροδοτούσε μέσω γεώτρησης και αντλιοστασίου ιδιοκτησίας του ΤΟΕΒ, με κατάλληλο νερό την τοπική κοινότητα Βατολάκκου. 

• Μετά από διαβουλεύσεις και πλήθος ερωτημάτων προς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δηλαδή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ ΔΕΥΑΒΑ και ΤΟΕΒ Βατολάκκου στις 13/6/2018. Σύμφωνα με τη σύμβαση η ΔΕΥΑΒΑ όφειλε να πληρώνει ετήσιο μίσθωμα, εξόφληση των λογαριασμών ΔΕΗ και συντήρηση της συγκεκριμένης γεώτρησης και του αντλιοστασίου.

• Το μίσθωμα έχει εξοφληθεί για τα έτη 2017 και 2018 και η συντήρηση πραγματοποιείται ανελλιπώς σύμφωνα με τη σύμβαση. 

• Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, οι οποίοι εκδίδονται στην επωνυμία του ΤΟΕΒ Βατολάκκου, αποστάλθηκαν στη ΔΕΥΑΒΑ – όχι από τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ – χωρίς διαβιβαστικό έγγραφο, στις 2/5/2019. Φυσικά η ΔΕΥΑΒΑ ως έχει υποχρέωση από τη σύμβαση, θα εξοφλήσει άμεσα τους προαναφερόμενους λογαριασμούς ΔΕΗ, χωρίς όμως να ευθύνεται για την καθυστέρηση αποπληρωμής τους.

Μετά τα παραπάνω είναι προφανής η αιτία της επιστολής που απέστειλαν οι υποψήφιοι Τ.Σ. της Τ.Κ. Βατολάκου,   της παράταξης του κ. Ντουντουλάκη   και ως εκ τούτου οι Δημότες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook