Τα ημερολόγια του ΕΘΚΕΠΙΧ στα οποία περιγράφεται η διαχείριση της κρίσης που προέκυψε μετά από την σύγκρουση των F-16.

Σαν σήμερα ο Κώστας Ηλιάκης χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, στην Κάρπαθο. Αιτία ο εγκληματικός ελιγμός που έκανε Τούρκος χειριστής, ο οποίος δεν τήρησε απολύτως κανένα κανόνα ασφαλείας. Ο Τούρκος πιλότος γλίτωσε. Ο Ηλιάκης σκοτώθηκε.

Όπως αναφέρει το Militaire.gr, τα όσα ακολούθησαν αμέσως μετά από την σύγκρουση των F-16 ,κατά τη διάρκει έρευνας διάσωσης του Τούρκου πιλότου Χ.Ιμπραήμ τα έχουμε ονομάσει "δεύτερα Ίμια"… Δέκα χρόνια μετά από την κρίση των Ιμίων το 1996, όσοι διαχειρίστηκαν την επιχείρηση για τον εντοπισμό του Τούρκου πιλότου, δεν θα πρέπει να 'ναι και τόσο ικανοποιημένοι…

Δεν είναι άποψη, δεν είναι εκτίμηση…Τα όσα αναφέρονται στα ημερολόγια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων είναι αποκαλυπτικά και απολύτως κατατοπιστικά για την ήττα που υπέστη εκείνη την ημέρα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ και κατά συνέπεια η χώρα.

Ο Τούρκος πιλότος αντί να συλληφθεί, παραδόθηκε χωρίς απολύτως καμία αντίρρηση στο πλήρωμα τουρκικού ελικοπτέρου! Αφού πρώτα είχε τραβήξει όπλο και είχε απειλήσει το πλήρωμα ελληνικού Super Puma! Στο όνομα της "αποκλιμάκωσης" που αργότερα τη "βάφτισε" ο Ευάγγελος Βενιζέλος "στρατηγική ψυχραιμία", δώσαμε τον Τούρκο πιλότο, έτσι απλά και ήσυχα.

Τα ημερολόγια του ΕΘΚΕΠΙΧ στα οποία περιγράφεται η -ας την πούμε- διαχείριση της κρίσης που προέκυψε μετά από την σύγκρουση των F-16.