Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Κασιμάτη, Χάλκινοι οι Παπαγιάννης και Μάινγκοτ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Παγκορασίδων 2019 στο Ξίφος Μονομαχίας

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η επίσημη αγωνιστική χρονιά για την Αθλητική Λέσχη Χανίων – Ξιφασκία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου στο Ο.Α.Κ.Α. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Μονομαχίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων η Δανάη Κασιμάτη στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα κορίτσια κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο και το Κύπελλο ενώ οι Παπαγιάννης και Μάινγκοτ κατέλαβαν την Τρίτη θέση και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Παμπαίδες.

Το Σάββατο το μεσημέρι η Δανάη Κασιμάτη έφτασε αήττητη στον τελικό όπου νίκησε με 10 – 8 την Παλάσκα του Οδυσσέα Χαλανδρίου σε ένα συναρπαστικό τελικό για γερά νεύρα. Στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στις Παγκορασίδες κατακτώντας το Κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας και χαρίζοντας στην Αθλητική Λέσχη Χανίων τον τίτλο της Πρωταθλήτριας για πρώτη φορά στην ιστορία της. Νωρίτερα είχε περάσει με πέντε νίκες στους πέντε αγώνες από τη φάση των ομίλων, πέρασε χωρίς αγώνα στις τριάντα δύο, κέρδισε με 10 – 2 τη Μακρή του Χολαργού για τις δεκαέξι τη Σχινά του Ξιφομάχου με 9-8 για τις οκτώ  στους προημιτελικούς τη Μπίζα της Ίριδας με 10 – 9, στους ημιτελικούς τη Μπίνα της Φλώρινας με 10 – 6 και τελικά στον τελικό επικράτησε επάξια της Παλάσκα του Οδυσσέα Χαλανδρίου με 10 – 8. έδειξε για μια ακόμα φορά ότι έχει τη στόφα του πρωταθλητή καθώς είχε φέρει το κύπελλο των παγκορασίδων στα Χανιά τόσο τον περασμένο Μάρτιο όσο και το Νοέμβριο του 2018. Η ψυχραιμία, η μεθοδικότητα και η σταθερότητά της είναι μοναδική και φέρνουν αποτελέσματα. 

Τα μετάλλια Κασιμάτη χρυσό
Παλάσκα Ασημένιο
Μπίνα και  Ροκανά χάλκινο      

Νωρίτερα στα αγόρια οι Παπαγιάννης και Μάινγκοτ κατέλαβαν την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στους Παμπαίδες συμπληρώνοντας την τριάδα των μεταλλίων της Λέσχης. Ήταν ή σειρά τους για ένα μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μετά από αρκετά χρόνια προσπάθειας.

Ο Μάινγκοτ κατέλαβε την Τρίτη θέση στην αρχική κατάταξη μετά τους Ομίλους. Μπήκε χωρίς αγώνα στους τριάντα δύο, νίκησε με 10 – 5 τον Παλυβό της Βάρης για τους 16, τον Κατσινο των Ιωαννίνων με 10 – 4 για την οκτάδα, το Βασίλη Τσόκα με 10 – 6 για την τετράδα κα έχασε τη θέση στον τελικό από το Θεοδωρόπουλο της Παιανίας με 10 – 3. Ο Παπαγιάννης ξεκίνησε από την 20η θέση μετά τους ομίλους. Μπήκε στους 32 νικώντας τον Πολυχρονιάδη της Πυλαίας με 10 – 1, στη συνέχεια στους 16 νικώντας με 10 – 9 το Ριττενάουερ της Ίριδας, στους οκτώ τον Παπαιωάννου των Ιωαννίνων με 10 – 7 , στους τέσσερις με 9 – 8 το Λιονάκη της Μεσσαράς ενώ έχασε τη θέση στον τελικό από τον Καραμπάση της Παιανίας.

Τα μετάλλια Καραμπάσης χρυσό, 
Θεοδωρόπουλος Ασημένιο και  
Μάινγκοτ και Παπαγιάννης χάλκινα. 

Την αποστολή συμπλήρωναν στα αγόρια ο Νίκος Παπαντωνάκης που στην πρώτη του εμφάνιση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατάφερε μία νίκη στη φάση των ομίλων και δεν πέρασε στη φάση των νοκάουτ. Κατατάχτηκε 62ος στους 74 συμμετέχοντες. 

Στα κορίτσια η Πλοκαμάκη Δήμητρα και Δέσποινα με τέσσερις νίκες στη φάση των ομίλων,  και η Θεοδωρορογλάκη Εβελίνα με τρεις νίκες πέρασαν σα νικάουτ, ενώ η Περδικάκη Αλεξάνδρα στην πρώτη της συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν κατάφερε να σημειώσει νίκη και δεν πέρασε στη φάση των νοκάουτ, Στην τελική κατάταξη των κοριτσιών η Πλοκαμάκη Δήμητρα κατέλαβε τη 12η θέση, η Πλοκαμ΄κη Δέσποινα την 22η , η Θεοδωρογλάκη Εβελίνα την25η και η Περδικάκη Αλεξάνδρα την 57η στις 66 συμμετέχουσες.

Την Κυριακή στο ομαδικό τα αγόρια ξεκίνησαν από την έκτη θέση. Την ομάδα απότελούσαν οι Παπαγιάννης, Μάινγκοτ και Παπαντωνάκης

Έπαιξαν για την οκτάδα με τα Βόρεια Προάστεια και έχασαν με 45 – 44.Τελικά κατέλαβαν την 9η θέση Τα μετάλλια

Χρυσό στην Παιανία
Ασημένιο στη Φλώρινα και
Χάλκινο στον Ξιφομάχο

Τα κορίτσια  ξεκίνησαν από την τέταρτη θέση. Την ομάδα αποτελούσαν η Κασιμάτη,  Πλοκαμάκη Δήμητρα και Δέσποινα με αναπληρωματική τη Θεοδωρογλάκη.

‘Έπαιξαν απευθείας για μια θέση στην τετράδα με τη Ραφήνα και αποκλείστηκαν με 45 – 36.. Κατέλαβαν τελικά την Πέμπτη θέση.

Τα μετάλλια
Χρυσό στη Φλώρινα
ασημένιο στην Ίριδα κα 
Χάλκινο στη Βάρη.

Η αποστολή ήταν για μια ακόμη φορά άρτια οργανωμένη και αποδείξαμε περίτρανα ότι με οργάνωση, πείσμα επιμονή και μεθοδικότητα μπορούμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,  ΑNEK LINES και SUPER MARKET SYNKA  για την υποστήριξή αλλά κυρίως στους γονείς των αθλητών μας που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και στηρίζουν την προσπάθεια της Λέσχης για τη διάδοση του συναρπαστικού Ολυμπιακού Αθήματος της Ξιφασκίας στα Χανιά.

Την Ομάδα συνόδεψαν ο Προπονητής του Ξίφους Μονομαχίας κος Μιχάλης Κωνσταντινόπουλος; και ο Έφορος κος Λεωνίδας Χατζηδάκης..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook