Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας επισκέφθηκε ο Γιάννης Κουράκης.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5», συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ κ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, μέλη της Διοίκησης, στελέχη και ερευνητές, όπου και ενημερώθηκε για το τεράστιο έργο του Ιδρύματος στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας.

Ο κ. Κουράκης, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του Συνδυασμού, με στόχο την ποιοτική καθημερινότητα, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την ορθολογική διακυβέρνηση, μέσα από την συνεργασία και αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων των Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης. 

Μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ΙΤΕ είναι ένας βασικός πυλώνας δημιουργικότητας. Βρίσκεται στην πρωτοπορία της καινοτομίας και ενισχύει διαχρονικά και σταθερά τη τοπική οικονομία  και κοινωνία. Σήμερα είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στη Διοίκηση του Ιδρύματος τις θέσεις μας για μια βιώσιμη πόλη με έξυπνες λύσεις. Πρόκειται για 14 επεξεργασμένες προτάσεις αξιοποίησης της νέας τεχνολογίας για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών κοινωνικών και λειτουργικών προκλήσεων στο Ηράκλειο. Την επομένη ημέρα προσβλέπουμε στη συνεργασία όλων των ερευνητικών και παραγωγικών δυνάμεων για να γίνουν οι προτάσεις αυτές πραγματικότητα. Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, συγκροτούμε μια Συμμαχία Ανάπτυξης για το καλό της τοπικής οικονομίας. Πάμε όλοι μαζί για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας και να δημιουργήσουμε νέα ουσιαστική απασχόληση και ευημερία.»  

Ο Γιάννης Κουράκης τόνισε: «Με αυτές τις τομές στη λειτουργία της, η ιστορική πόλη μας αποκτά ένα ελκυστικό ψηφιακό τοπίο που καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της και των επισκεπτών. Το νέο ψηφιακό τοπίο δημιουργεί ένα βιωματικό περιβάλλον και χρησιμοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες για τη βελτίωση της ζωής,  της μάθησης, της εργασίας και της χαλάρωσης». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook