Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών που δρομολόγησε πολιτικές εξελίξεις και την απόφαση του Πρωθυπουργού για προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας οτι το κόμμα έλαβε το μήνυμα των εκλογών.

Στην σύντομη ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά ευχαριστεί μέλη και φίλους που συμμετείχαν στον προεκλογικό αγώνα, επισημαίνει οτι η φωνή των πολιτών ακούστηκε εξ'αυτού του λόγου η ανάγκη για πρόωρες εκλογές, καταλήγοντας οτι οι εθνικές εκλογές είναι πιο σημαντική υπόθεση και η κοινωνία θα κληθεί να λάβει απόφαση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους φίλους του που προσέφεραν στην προεκλογική εκστρατεία. Ευχαριστεί κάθε ψηφοφόρο που εμπιστεύτηκε την ψήφο του. Το αποτέλεσμα είναι μια ξεκάθαρη ήττα για το κόμμα μας και αυτό είναι σαφές. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Χανίων δεν μετριάζει την τελική αποτίμηση. Η συνολική άνοδος του εθνικισμού και της δεξιάς είναι ένα αποτέλεσμα που μας ανησυχεί. Το κόμμα μας άκουσε την φωνή των πολιτών και θα συζητήσει το μήνυμά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφεύγει ως ώφειλε στην ετυμηγορία της κάλπης των εθνικών εκλογών. Η κοινωνία στις ευρωεκλογές «φώναξε» την κούρασή της.  Τώρα, στις εθνικές εκλογές θα αποφασίσει για το μέλλον της. Και αυτό είναι μια άλλη – πιο σημαντική - υπόθεση"