Ανακοίνωση του συνδυασμού με επικεφαλής τον Σεραφείμ Ρίζο για το αποτέλεσμα των εκλογών και τον δεύτερο γύρο για τον Δήμο Χανίων.

Ο συνδυασμός "Ανταρσία στα Χανιά" αποτελεί μια υπολογίσιμη δύναμη στην πόλη των Χανίων αναφέρει ανακοίνωση του συνδυασμού απο τον οποίο επανεξελέγει ο επικεφαλής του Σεραφείμ Ρίζος. Παράλληλα γίνεται μια εκτίμηση και του συνολικού αποτελέσματος, ενώ ασκώντας κριτική στους δύο υποψήφιους δημάρχους για τις επαναληπτικές εκλογές, ο συνδυασμός καλεί τους πολίτες να μην ψηφίσουν κανέναν απο τους δύο.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Σε ανοιχτή σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Ανταρσία στα Χανιά που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/5 υπήρξε μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών, για το δήμο Χανίων, της 26ης  Μαΐου. 

Κοινό τόπο στη συζήτηση αποτέλεσε η εκτίμηση ότι: 

• Η παρουσία της «Ανταρσία στα Χανιά» μέσα στο νέο δημοτικό συμβούλιο την καθιερώνει ως μια υπαρκτή και υπολογίσιμη δύναμη στην πόλη. Η επανεκλογή μας, μάς επιβάλλει το καθήκον να παίξουμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο το ρόλο μιας μαχητικής και ενωτικής για την αριστερά και τις αντιστάσεις αντιπολίτευσης.

• Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι η κυριαρχία αντιδραστικών πολιτικών δυνάμεων θα είναι απόλυτη ούτε ότι θα λύσουν τα φλέγοντα ζητήματα και τις χρόνιες ελλείψεις της πόλης προς όφελος των εργαζομένων. Οι πολιτικές της άγριας λιτότητας θα εξακολουθούν να κυριαρχούν στη διαχείριση του δήμου και γι’ αυτό θα αναπτυχθούν νέες εργατικές και  λαϊκές διεκδικήσεις και αντιδράσεις, τις οποίες η αριστερά θα πρέπει να στηρίξει μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. 

• Ο κ. Παπαδογιάννης εισέπραξε τη δυσαρέσκεια τόσο από τη συνολική κυβερνητική πολιτική όσο και από τη διαχείριση Βάμβουκα. Η παράταξή του είναι μια βαθιά νεοφιλελεύθερη δεξιά παράταξη, υπεύθυνη για μια αντιδραστική και εχθρική προς τις λαϊκές διεκδικήσεις θητεία στο δήμο Χανίων κατά το παρελθόν.

• Ο κ Σημανδηράκης προσπάθησε να κρύψει επιμελώς τη σχέση του με το βαθύ ΠΑΣΟΚ πίσω από αόριστες διακηρύξεις και επικλήσεις στο νεαρό (;) χαρακτήρα του ψηφοδελτίου του. Αρωγό σε αυτή του την προσπάθεια είχε την συνολικότερη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα την επιλογή του να στηρίξει τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη. 

• Καμιά από τις δύο παρατάξεις δεν πρόκειται να έχει μια πολιτική που να μπορεί να ικανοποιήσει τις εργατικές ανάγκες και συμφέροντα. Αντίθετα και οι δύο αναμένεται να διαχειριστούν επιθέσεις ενάντια στα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Γι’ αυτό την επόμενη Κυριακή δεν πρόκειται να επιλέξουμε κανένα. Καλούμε τους εργαζόμενους να δείξουν ανοιχτά την αντίθεσή τους με τις πολιτικές που εκφράζουν και οι δύο διεκδικητές της θέσης του δημάρχου."