Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου 2019

Το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και το Goethe-Zentrum Χανιά σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης "Αλληλεγγύη και Αντίσταση. Η στήριξη της ελληνικής αντίστασης ενάντια στη στρατιωτική χούντα από τα γερμανικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτικά ιδρύματα (1967-1974)".

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, ώρα 20.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Ακτή Ενώσεως & Πλατεία Κατεχάκη, Χανιά).


Συνδιοργάνωση : Δήμος Χανίων | ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΧΚΑΜ

50 χρόνια και πλέον από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, η έκθεση επικεντρώνεται στον ξεχασμένο εν πολλοίς αγώνα των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών και μεταναστριών στη Δυτική Γερμανία εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος στην Αθήνα.

Παράλληλα αναδεικνύει την υποστήριξη που παρείχε η γερμανική κοινή γνώμη στις ελληνικές αντιδικτατορικές δράσεις: γερμανικά κόμματα, συνδικάτα, πολιτικά ιδρύματα, μέσα ενημέρωσης στάθηκαν αλληλέγγυα και στήριξαν έμπρακτα τον αντιδικτατορικό αγώνα, συμβάλλοντας στον διεθνή αποκλεισμό της χούντας.

Η έκθεση αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική αντίσταση και παράλληλα επιδιώκει να στρέψει το βλέμμα - στη συγκυρία της σημερινής πολιτικής και οικονομικής κρίσης - σε μια άγνωστη αλλά αξιομνημόνευτη σελίδα των ελληνογερμανικών σχέσεων.
 
Στα εγκαίνια θα απευθύνουν χαιρετισμό η κ. Αργυρώ Γαναδάκη, Διευθύντρια του Goethe-Zentrum Χανιά και ο κ.  Ulrich Storck, Διευθυντής του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα και η κ. Monika Frank, μορφωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα.
 
Θα ακολουθήσει δεξίωση.
 
Η έκθεση χρηματοδοτήθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών από πόρους του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον. 
 
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου 2019.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00-14.00 & 19.00-21.00