Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος σχολίασε το κλίμα τόσο για τις δημοτικές εκλογές όσο όμως και τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου

Στο 12ο δημοτικό σχολείο στον Κουμπέ Χανίων, άσκησε νωρίς το μεσημέρι, το εκλογικό του δικαίωμα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, ψηφίζοντας, για τις επαναληπτικές εκλογές του δήμου Χανίων, που θα καθορίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Χανίων.

Οι εκλογές αυτές, γίνονται στη “σκιά” των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου και ο κ. Σταθάκης κλήθηκε να σχολιάσει και τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις.

Αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές, ο Υπουργός Περιβάλλοντος επί της ουσίας επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για στήριξη των κεντρώων σχημάτων (και κατά προέκταση στην αποδοκιμασία σχημάτων που στηρίζει η ΝΔ, όπως είχε επίσημα ανακοινώσει το κυβερνών κόμμα)

“οι Χανιώτες πολίτες την προηγούμενη Κυριακή επέλεξαν το νέο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο υπάρχει μια διευρυμένη κεντρώα και κεντροαριστερή πλειοψηφία. Ελπίζω και η σημερινή επιλογή να είναι για ένα δήμαρχο που να μπορεί να ενώσει αυτήν την πλειοψηφία που επέλεξαν οι πολίτες την προηγούμενη  Κυριακή”, σημείωσε ο κ. Σταθάκης

Αναφορικά με τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουνίου ο κ. Σταθάκης φάνηκε αισιόδοξος οτι το αρνητικό κλίμα για το ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώθηκε στις Ευρωεκλογές, μπορεί να αντιστραφεί καθώς οι παλαιότεροι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος που “γύρισαν την πλάτη” την περασμένη Κυριακή στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μετακινήθηκαν προς τη ΝΔ και μέχρι τις εκλογές μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι πολίτες αυτοί να εμπιστευθούν και πάλι το κυβερνών κόμμα και να φέρουν την μεγάλη ανατροπή στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook