Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες των διοργανωτών για το σπουδαίο διεθνές μίτινγκ “Βενιζέλεια-Χανιά 2019”. 

Μία διοργάνωση που με τη στήριξη του κόσμου των Χανίων καλείται να καθιερωθεί ως το κορυφαίο μίτινγκ στην Ελλάδα και ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη. 

Ηδη έχουν γίνει γνωστές σπουδαίες συμμετοχές που θα υπάρχουν στους αγώνες, που είναι προγραμματισμένοι για το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιουνίου. 

Στα 100μ. ανδρών ξεχωρίζουν οι παρουσίες του Βρετανού Ρίτσαρντ Κίλτι, πρωταθλητή Ευρώπης το 2014 με την 4×100μ. και παγκόσμιου πρωταθλητή κλειστού στίβου το ίδιο έτος, του Εμρέ Ζαφέρ Μπάρνς, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με τα χρώματα της Τουρκίας, έχοντας στη συλλογή του ένα ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στα 60μ. (2019), αλλά και του Ουκρανού Σέρχι Σμέλικ, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2014).

Στα 400μ. γυναικών δεσπόζει η παρουσία της δευτεραθλήτριας Ευρώπης (2018) Μαρίας Μπελιμπασάκη, που κατάγεται από τη Σητεία, αλλά και της Ηρακλειώτισσας Ειρήνης Βασιλείου. Από τις ξένες παρουσίες ξεχωρίζει αυτή της 5 φορές πρωταθλήτριας Σλοβενίας Ανίτα Χόρβατ. 

Σπουδαία ονόματα υπάρχουν και στο μήκος, με αυτό του πρωταθλητή Ευρώπης σε ανοιχτό (2018) και κλειστό στίβο (2019) Μίλτου Τεντόγλου να ξεχωρίζει. Ακόμη θα συμμετάσχουν ο Ουκρανός Νικιφόροφ (χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 2018) και ο πρωταθλητής Ιταλίας Κέβιν Ογιάκου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook