Η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλήνιες διοργανώσεις ιστιοπλοΐας σκαφών optimist οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά, έχει αρχίσει.

Η αρχή γίνεται το διάστημα 15-19 Ιουνίου, με το πανελλήνιο πρωτάθλημα optimist 2019 και η “σκυτάλη” περνάει από 21 έως 24 του ίδιου μήνα στο πανελλήνιο κύπελλο optimist 11 χρόνων. Αμφότερες οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν στον κόλπο της Σούδας.

Οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες διεξάγονται σε συνεργασία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων με τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων.

Μέσω των δύο διοργανώσεων θα σταλεί το μήνυμα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, καθώς κάθε αθλητής που θα πάρει μέρος θα αγωνιστεί αντίστοιχα για ένα παιδί της ΕΛΕΠΑΠ. Οπως αναφέρει στην ενημέρωσή του ο ΙΟΧ κάθε σκαφάκι θα έχει πάνω του δύο αυτοκόλλητα του ιδρύματος σε μία συμβολική κίνηση, που αποφασίστηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο, ο οποίος εδώ και χρόνια με διάφορες δράσεις στηρίζει το έργο της ΕΛΕΠΑΠ.

Το σύνθημα που αποφασίστηκε για τις δύο διοργανώσεις είναι “Τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ”, ενώ ο ΙΟΧ, σε συνεργασία με τους φορείς που στηρίζουν τις διοργανώσεις, θα έχει την ευκαιρία να συγκεντρώσει έσοδα τα οποία θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ, προκειμένου να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook