Επιστολή του πρώην προέδρου του ΕΒΕΧ σε Γεννηματά – Χριοστοδουλάκη

Τους λόγους για τους οποίους πρέπει να στηριχθεί το «Κίνημα Αλλαγής» στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, επισημαίνει σε επιστολή του προς την Πρόεδρο και τον ΓΓ του ΚΙΝΑΛ< ο πρώην Πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης, επισημαίνοντας πως αν και ο ίδιος αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Χανίων του ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει να προσφέρει για την εκλογική επιτυχία «του μεγάλου κεντρώου προοδευτικού χώρου».

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ.Μαργαρώνης αναφέρει τα εξής:

«κα Πρόεδρε ,
κ. Γενικέ Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής,

Οι ερχόμενες βουλευτικές εκλογές στις 07.07.2019 είναι οι κρισιμότερες μετά την μεταπολίτευση για την πατρίδα μας. Μετά από 10 χρόνια παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η χώρα δεν έχει πλέον πολλές επιλογές. Είναι μονόδρομος η επιστροφή στην κανονικότητα, χωρίς  άλλα αφηγήματα, αυταπάτες και επιλογές διχασμού. Το τεχνητό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο.

Οι αυτοδυναμίες πρέπει να αποτελέσουν πια παρελθόν, να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες με σκοπό και την ενότητα του ελληνικού λαού. Το ΚΙΝΑΛ οφείλει να καταθέσει μία ισχυρή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας με στραμμένο το βλέμμα στο αύριο. 

Η παράταξη και ο χώρος της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας που ανήκουμε είναι ευρύς και έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμπεριλάβει πολλές απόψεις, οι οποίες μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες συζητιούνται και αποφασίζονται ως κεντρικές θέσεις. Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να μας βρει ενωμένους και ισχυρούς για να μπορέσουμε να επηρεάσουμε αποφασιστικά τις εξελίξεις στο νέο πολιτικό τοπίο το οποίο διαμορφώνεται. 

Με δεδομένο το κρίσιμο διακύβευμα των πρόωρων εκλογών, απαιτείται η  συσπείρωση πολιτών που με την στήριξη και την ψήφο τους στο ΚΙΝΑΛ θα οδηγήσουν την χώρα σε προοδευτική κατεύθυνση.  

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και παρότι με δική  μου απόφαση δεν θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στο Νομό Χανίων, θα συνεχίσω να προσφέρω για την τελική εκλογική επιτυχία της προσπάθειας του μεγάλου κεντρώου προοδευτικού χώρου και για ό,τι αυτός έχει προσφέρει στην σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.

Καλό αγώνα και  Καλή επιτυχία
Με τιμή
Ιωάννης Μαργαρώνης»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook