Η Τομεακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα των ατόμων που συμμετέχουν στις εκλογές της 7 Ιούλη 2019, στο ψηφοδέλτιό του κόμματος, στο Ρέθυμνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το ΚΚΕ δίνει με αυτοπεποίθηση και ψηλά το κεφάλι την μάχη των βουλευτικών εκλογών. Ποτέ δεν κοροϊδέψαμε τον λαό μας. Είπαμε την αλήθεια. Όλες οι προβλέψεις μας επιβεβαιώθηκαν. Σταθήκαμε σταθερά δίπλα στο δίκιο του εργαζόμενου λαού μας και δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να εμποδίσουμε να καθυστερήσουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που του ματώνουν τη ζωή.

   Σήμερα ο λαός μας έχει αποκομίσει πλούσια εμπειρία. Τους δοκίμασε όλους. Και την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι τον εξαπάτησαν. Όλοι συνέχιζαν την πολιτική και τα μέτρα χρεοκοπίας του, από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι.

Για άλλη μια φορά στήνουν τα γνωστά κάλπικα ψευτοδιλήμματα τους γνωστούς κάλπικους εκβιασμούς για να εγκλωβίσουν το λαό μας και να συνεχίσουν την ίδια κι απαράλλαχτη πολιτική.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ έχουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού – αντιδραστικού «σχεδίου». Στα κυβερνητικά τους προγράμματα φιγουράρουν και εξειδικεύονται:

Οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν.
Τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ.
Τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.
Οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται «μεταρρυθμίσεις».
Οι επικίνδυνες δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟ – ΕΕ.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ μοιράζονται το ίδιο σχέδιο, που λέει ότι η λύση, η διέξοδος για τον λαό θα έρθει μέσα από την περίφημη ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Αυτή η ανάκαμψη προϋποθέτει και απαιτεί: Μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, νέα προνόμια στο κεφάλαιο, όπως είναι οι δεκάδες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, όλα όσα μαζί ψήφισαν αυτά τα κόμματα.

Αυτά απαιτούσαν πριν οι «τροϊκανοί» της ΕΕ, αυτό απαιτούν σήμερα οι λεγόμενες «αγορές», οι επενδυτές. Οι «μεταμνημονιακές» εκθέσεις της Κομισιόν δείχνουν τι περιμένει τον λαό την επόμενη μέρα με όποια κυβέρνηση.

Ολοι τους έχουν δεσμευτεί σε αυτό το σχέδιο. Αυτά συναποφασίζουν στην ΕΕ όλες οι κυβερνήσεις, δεξιές, σοσιαλδημοκρατικές, ακροδεξιές, δήθεν «αριστερές». Γι’ αυτό και όλες, ανεξαρτήτως απόχρωσης, προκάλεσαν τη λαϊκή διαμαρτυρία.

Μη δώσετε κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Μην επιστρέφετε σε παλιές δοκιμασμένες και χρεοκοπημένες επιλογές.

Αξιοποιήστε την πείρα σας από τις αυταπάτες, τις ψεύτικες προσδοκίες και την πολιτική υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται κυρίως τι αντιπολίτευση θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στον λαό απέναντι στη συντηρητική πολιτική όλων των αστικών κομμάτων.

Κρίνεται αν το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη δύναμη να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, να βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού, να πιέζει αποτελεσματικά, να διεκδικεί, να αποσπά κατακτήσεις.

Για να αποκαλύπτει και να καταθέτει προτάσεις μέσα στη Βουλή για την πραγματική στήριξη και ανακούφιση του λαού, απέναντι σε κόμματα και κυβερνήσεις που το μόνο μέλημά τους είναι πώς να ξεζουμίζουν τον λαό.

Η ψήφος επίσης που σκορπάει «δεξιά κι αριστερά», χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στο κίνημα και στη Βουλή, τελικά καταντά άχρηστη ψήφος για τις δυνάμεις που θέλουν πραγματικά να αντισταθούν, να οργανώσουν τη λαϊκή αντεπίθεση.

Μην σκορπάτε την ψήφο σας σε κόμματα μιας χρήσης

Είδατε πώς το πολιτικό σύστημα αξιοποιεί τα κόμματα μιας χρήσης. Αφού οι επίδοξοι – σε κάθε εκλογές και περίοδο – συστημικοί χρήσιμοι παίξουν το ρόλο του στηρίγματος, του αναχώματος και της εκτόνωσης, σβήνουν ή επιστρέφουν στη μήτρα τους.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ εκφράζει, για άλλη μια φορά, τα λαϊκά στρώματα, την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους. Αποτελείται από αγωνιστές, από ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στην υπόθεση της πάλης για το δίκιο, μέσα από το εργατικό κίνημα, το κίνημα των αυτοαπασχολούμενων , της πάλης για την ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών. Αποτελείται από ανθρώπους γνωστούς στην κοινωνία του Ρεθύμνου για το έργο τους και την προσφορά τους. Με ανιδιοτέλεια, χωρίς καμία προσωπική  επιδίωξη, οι υποψήφιοι βουλευτές,  θα ριχτούν στην μάχη των εθνικών εκλογών για να βρεί έκφραση η αντίσταση, η πάλη και οι αγώνες του ρεθυμνιώτικου λαού.

 Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο είναι:

Δακανάλη Ιωάννα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Ρέθυμνο ως παιδίατρος

Δραμιτινού – Ουρανού Ελένη, συνταξιούχος ΟΤΑ.  Υπηρέτησε στο Δήμο Ρεθύμνου και διετέλεσε γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων του Δήμο Ρεθύμνου για πολλά χρόνια. Ακόμα, δραστηριοποιήθηκε και συνεχίσει μέχρι και σήμερα στο κίνημα γυναικών μέσα από το Σύλλογο Γυναικών Ρεθύμνου στον  οποίο έχει διατελέσει επανειλλημένα πρόεδρος.

Μανουσογιάννης Μανούσος, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ρεθύμνης. Μέλος του ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου. Έχει διατελλέσει για πολλά χρόνια μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Ρούλιος Αντώνης, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ανωγείων. Πολιτικός μηχαχικός ΤΕ . Έχει δραστηριοποιηθεί στο κίνημα των μηχανικών ώς μέλος στο ΔΣ της ΠΕΣΕΔΕ από το 2005 έως το 2015. Επίσης για δεκαετείες δραστηριοποιήθηκε στον τομέα του αθλητισμού ως μελος ΔΣ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook