Την αγανάκτηση τους αναφορικά με την μη εύρεση στέγης για το κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων καθώς και το Λιμενικό σταθμό Παλαιόχωρας, εξέφρασαν οι Λιμενικοί, κρατώντας πανό, σήμερα το πρωί. 

Οι λιμενικί αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι:  “Αμέσως μετά τις Βουλευτικές εκλογές, θα προβεί εκ νέου σε όλες τις συνδικαλιστικές ενημερώσεις και δράσεις που απαιτούνται προκειμένου επιτέλους επιλυθούν τα ανωτέρω ζητήματα”. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Στο πλαίσιο μιας σειράς παρεμβάσεων αναφορικά με την διοικητική μέριμνα στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τις κτιριακές υποδομές των Υπηρεσιών του, αναγκαζόμαστε για άλλη μια φορά να παρέμβουμε σχετικά.

Αναφερόμαστε στην αναγκαιότητα μεταστέγασης των Υπηρεσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, οι οποίες τα τελευταία 5 χρόνια στεγάζονται σε 4 σχεδόν σε άθλια κατάσταση, διαφορετικά κτίρια, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής και δεν διαθέτουν επαρκείς χώρους, με αποτέλεσμα τη μη  εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και την ταλαιπωρία  των συναλλασσομένων και των υπηρετούντων στελεχών ΛΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, πριν 3 χρόνια  εκδόθηκε σχετική ΚΥΑ για την παραχώρηση του ισογείου ορόφου του κτιρίου στο Λιμένα Σούδας, όπου στον πρώτο όροφο στεγάζονται κάποιες από τις Υπηρεσίες του Κ.Λ. Χανίων, και  πριν 2 χρόνια δεσμεύθηκε, πάλι μετά κόπων και βασάνων, το απαραίτητο ποσό ύψους περίπου 120.000€ για την πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών ανακαίνισης αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν επισπευσθεί-προωθηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανάθεση των εργασιών σε ανάδοχο.

Στο παραπάνω άλυτο ζήτημα ήρθε, πριν λίγες ημέρες, να προστεθεί και το ζήτημα στέγασης του Λιμενικού Τμήματος Παλαιόχωρας, για τη στέγαση του οποίου, άλλη μια φορά αυτά τα 5 χρόνια, αποφασίστηκε απο το Δήμο Καντάνου Σελίνου, αυτή τη φορά όχι να αλλάξει πάλι κτίριο, αλλά η μη ανανέωση της σύμβασης στέγασής του στο κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται, με αποτέλεσμα, σύντομα να κινδυνεύει να μείνει άστεγο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έχοντας υπόψη παρόμοια ζητήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα δε θα πούμε, αν και θα μπορούσαμε, ότι το Κράτος τελικά δεν μπορεί να διαχειριστεί το ίδιο το Κράτος, κι  ότι το Κράτος δε μπορεί να διαχειριστεί τα του οίκου του.

Θα πούμε όμως ότι προκύπτει πλήθος ερωτημάτων για τους πραγματικούς λόγους που αυτά δεν επιλύονται και στη συγκεκριμένη περίπτωση που δεν  έχει ολοκληρωθεί σχεδόν 5 χρόνια η μεταστέγαση των υπηρεσιών του Κ.Λ. Χανίων σε ένα κτίριο αλλά και για την αιφνίδια απόφαση <<έξωσης >> του Λιμενικού σταθμού της Παλαιόχωρας.

Προφανώς κάποιοι εκμεταλλεύονται ότι τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ  θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους υπερβάλλοντας εαυτόν, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε επίπεδο κτιριακών υποδομών, επιχειρησιακών μέσων, διοικητικής μέριμνας.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι έχουν δίκιο.
Παράλληλα όμως τους διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουν να απαιτούν – διεκδικούν  και το σεβασμό και τη θωράκισή τους, αφενός για να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός τους και αφετέρου  για να μπορούν να προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η ΠΕΑΛΣ θέτοντας σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του πολίτη, το δικαίωμα εργασίας των συναδέλφων μας κάτω από κατάλληλες συνθήκες, αμέσως μετά τις Βουλευτικές εκλογές, θα προβεί εκ νέου σε όλες τις συνδικαλιστικές ενημερώσεις και δράσεις που απαιτούνται προκειμένου επιτέλους επιλυθούν τα ανωτέρω ζητήματα”. 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook