Έχω γεννηθεί στα Χανιά, δραστηριοποιούμαι στα Χανιά και ζω την ίδια πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα με εσάς. Kίνητρο μου για την ενεργό ενασχόληση με την πολιτικη ήταν το γεγονός ότι, απογοητευμένος  από τις ακολουθούμενες  πολιτικές όσο και προβληματισμένος ως προς τα ήδη δραστηριοποιούμενα πρόσωπα στον χώρο της πολιτικής, έκρινα οτι ως ενεργοί πολίτες μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα από παθητικοί ακροατές όσων συμβαίνουν.

Ως ενεργός πολίτης λοιπόν, διότι αυτή είναι η πρώτιστη ιδιότητα με την οποία αυτοκαθορίζομαι, αποφάσισα να συμμετάσχω ενεργά στον καθορισμό του παρόντος και του μέλλοντος μας, της καθημερινότητας μας αλλά και στη διαμόρφωση κεντρικών πολιτικών μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Για να συμβεί αυτό απαιτείται η ενεργή συμμετοχή περισσότερων πολιτών στα κοινά με ενημέρωση, δράση και ανάληψη ευθύνης.Απαιτείται αλλαγή στη νοοτροπία μας και διαγραφή των λογικων του παρελθόντος με τον κόσμο να δίνει  ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος διαφυγής από το παρελθόν.

Ήρθε η στιγμή  άνθρωποι νεώτεροι σε ηλικία αλλά κυρίως σε νοοτροπία, για να μη θέτουμε το ζήτημα μόνο ηλικιακά, να αφήσουν την εξ αποστάσεως απλή παρατήρηση γεγονότων και καταστάσεων και να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση πολιτικής. Γνωρίζω εκατοντάδες συμπολίτες μου που αναρωτιούνται πλέον αν η συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες μπορεί να φέρει χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα στη ζωή των ίδιων και των παιδιών τους. Η απάντηση είναι σαφώς καταφατική, με το όρο  οι άνθρωποι που θα εμπιστευθούν -σε όποιο χώρο και αν βρίσκονται αυτοί- να έχουν τα εχέγγυα βάσει της συνολικής προηγούμενης παρουσίας τους ότι θα υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, τον δημόσιο λόγο και την πολιτική βάζοντας στην άκρη το στενό προσωπικό τους συμφέρον και τις ιδιοτελείς συμπεριφορές και πράξεις .

Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν από τον κόσμο πρωτίστως και να “επιβληθούν” στο πολιτικό προσωπικό των Χανίων και της χώρας γενικότερα. Το κυριότερο λοιπόν είναι να συμμετέχουν άνθρωποι που θέλουν δώσουν στην πολιτική και όχι να κερδίσουν  από την πολιτική.

Με διακύβευμα των εκλογών την αποτροπή εφαρμογής πολιτικών που θα πηγαίνουν πίσω τον τόπο, την  ανάγκη να νιώσει και πάλι ελπίδα ο κόσμος και να επανέλθει κυρίως η λογική στην πολιτική και η δράση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, θεωρώ ότι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι ψήφος με ιδιαίτερη σημασία. Τονίζω όμως, ότι επίσης ιδιαίτερης σημασίας είναι η ανάγκη να διαμορφώσουν την πολιτική, άνθρωποι που έχουν να δώσουν και όχι να πάρουν από την ενασχόληση τους με τα κοινά. Αυτό θα είναι η απαρχή ενός καλύτερου “αύριο” για όλους, δίχως αυτό θα επανερχόμαστε συνεχώς σε ήδη επιλεγμένες κατά το παρελθόν και αποτυχημένες εν πολλοίς, λύσεις.

Πιστευοντας ειλικρινά ότι ο κεντρώος χώρος και το Κίνημα Αλλαγής θα καταγράψουν μια σημαντική και αισθητή παρουσία στις επερχόμενες εκλογές και ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει ώστε ο προοδευτικός και κεντρώος κόσμος να επιστρέψει σταδιακά στον χώρο από οπού προέρχεται, ζητώ την ψήφο σας.

Όπως προείπα όμως, μεγάλη σημασία έχουν τα πρόσωπα. Από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται να επιθυμούν να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο και όχι να αναδειχθούν ατομικά ξεχνώντας τους πολίτες μετά την εκλογή τους. Να αγαπούν τα Χανιά, να έχουν καθημερινή παρουσία στα Χανιά και και να επιδιώκουν  έμπρακτα με βούληση και αποφασιστικότητα την πρόοδο των Χανίων.

  • Ο Νίκος Ντερμανάκης είναι δικηγόρος, Υποψήφιος Βουλευτής Χανίων με το Κίνημα Αλλαγής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook