“Έφυγε” ένας ακούραστος μαχητής για τα Χανιά – Τίμησε τον τόπο του αφιερώνοντας τη ζωή του στα κοινά

Σε κλίμα πένθους και οδύνης τα Χανιά αλλά και η Κρήτη ολόκληρη ετοιμάζονται για να αποχαιρετήσουν τον πολιτικό Μανώλη Σκουλάκη ο οποίος έφυγε σήμερα το πρωί από την ζωή σε ηλικία 75 ετών και αφού επί 30 ολόκληρα χρόνια τίμησε τον τόπο του αλλά και το Κοινοβούλιο.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη 1 Αυγούστου και ώρα 15:00 από τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη απο τις 10 το πρωί για λαικό προσκύνημα.

Η ταφή του θα γίνει στο χωριό του στον Πλάτανο Κισσάμου.

Από όποιο μετερίζι και αν υπηρέτησε τα κοινά, άφησε το στίγμα του και σημαντική παρακαταθήκη για τον τόπο του.

Είναι δύσκολη η αναλυτική αναφορά στις δράσεις και τα έργα ενός πολιτικού άντρα που “σφράγισε” την ζωή των Χανίων και όχι μόνο για σχεδόν τρεις δεκαετίες χωρίς να επιδιώκει την προσωπική προβολή αλλά με γνώμονα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Όμως συνοπτικά μπορούν να αναφερθούν τα εξής:

Ως Βουλευτής Χανίων κατέχει το ρεκόρ εκλογής σε 10 συνεχόμενες εκλογές απο το 1981 έως το 2009 υπηρετώντας τα Χανιά απο τα βουλευτικά έδρανα επι 29 χρόνια.

Τις δεκαετίες του 1980-1990 ασχολήθηκε με την ανάπτυξη του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος και ήταν η “φωνή” των αγροτών προς την κεντρική εξουσία.

Ως Υπουργός και Υφυπουργός Υγείας, έδωσε μάχες στον τομέα της υγείας προχωρώντας σε βαθιές τομές που οδήγησαν στην αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στη χώρα μας. Προώθησε  την δημιουργία του νέου Νοσοκομείου Χανίων, την ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Ως Δήμαρχος Χανίων προχώρησε στην κατεδάφιση του εγκατελλειμένου κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου και την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τυπου. Κέρδισε την παραχώρηση στον Δήμο των περιοχών των Αγίων Αποστόλων και των Τάφων των Βενιζέλων. Ενέταξε σε προγράμματα την ανάδειξη των ενετικών τειχών καθώς και σημαντικές παρεμβάσεις στην παλιά πόλη των Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook