Με αφορμή τα εγκαίνια της διοργάνωσης του «Αγροτικού Αύγουστου 2019», που πραγματοποιούνται σήμερα, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παλιάς Πόλης εκφράζει την δυσαρέσκειά του στον τρόπο αλλά και στον τόπο που πραγματοποιείται. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

“Ο Αγροτικός Αύγουστος έχει ως σκοπό να προβάλει τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού και του νομού μας. Ωστόσο, ο τόπος και ο τρόπος που πραγματοποιείται, αποτελεί  χτύπημα για το στεγασμένο εμπόριο και τους καταστηματάρχες που έρχονται αντιμέτωποι με αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς οι ίδιο παραγωγοί που προμηθεύουν με χονδρική τα καταστήματά μας, πωλούν σε λιγότερο από 100 μέτρα, τα ίδια προϊόντα σε τιμές χονδρικής και όχι λιανικής.

Και αυτό για οχτώ μέρες, μέσα στην καρδιά του Αυγούστου, όταν όλοι μας προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ένα κατά γενική ομολογία αρνητικό πρόσημο της φετινής χρονιάς. Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι η δυνατότητα πώλησης στις εκθέσεις, είναι αμφιλεγόμενης νομιμότητας ως διαδικασία.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παλιάς Πόλης ζητάει από την νέα Δημοτική Αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του θεσμού (Δήμος, Επιμελητήριο Χανίων κ.α.) να βρουν χώρο  τέτοιο ώστε δεν θα θίγει τα συμφέροντα των καταστημάτων μας αλλά και τρόπο ώστε μοναδικό σκοπό θα έχει την πραγματική προβολή των προϊόντων και όχι την πώληση.

Ο τρόπος που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια είναι περισσότερο ευκαιριακή πώληση  ολίγων, απ’ότι προβολή ενός νομού μέσα από τα προϊόντα που παράγει.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook