Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο βράδυ με μεγάλη επιτυχία μια θαυμάσια και αξέχαστη βραδιά μουσικής και λόγου στο πέτρινο θέατρο στα Νοπήγεια, που οργάνωσε ο Φιλολογικός Σύλλογος Κισάμου.

Τιμήθηκε ένας μεγάλο δημιουργός, ο Μάνος Ελευθερίου, που πριν από ένα χρόνο έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο, αφού εκτός από στιχουργός, ήταν συγγραφέας, ποιητής, ερευνητής και όχι μόνο.Τα κείμενα για τη ζωή και το έργο του, αδρομερώς βέβαια, επιμελήθηκε η Ελένη Γεωργακάκη, αποκαλύπτοντας πτυχές άγνωστες ίσως, μία και ο ίδιος υπήρξε πάντα σεμνός, αθόρυβος αλλά ουσιαστικός σε ότι έκανε, δίνοντας πάνω από όλα μάχη με τις λέξεις για να διατηρήσει το ήθος τους και να βρει Μαλαματένια λόγια για όλους εμάς και για τις άλλες τις γενιές.

Λόγια που μας συνδέουν με τη νεότερη ιστορία μας, με τις ρίζες και την παράδοσή μας, με τους καημούς και τα πάθη μας, για αυτό και εξακολουθούν να αγγίζουν την ψυχή μας. Το φωτογραφικό υλικό επιμελήθηκε η Βασ. Πέτσκου και η παρουσίαση με αριστοτεχνικό τρόπο έγινε από τις Ελ. Γεωργακάκη, Αντ. Μαζοκοπάκη και η Ελευθ. Αποστολάκη.

Και οι άξιοι καλλιτέχνες-τραγουδιστές (Κ. Φιωτάκης, Γ. Χαχλάκης, Κ. Λιόλιου) και μουσικοί, μας θύμισαν κάποια από τα 400 και πάνω τραγούδια του, πού έντυσαν με μουσική κορυφαίοι Έλληνες συνθέτες, με τα οποία προίκισε ως στιχουργός το ελληνικό τραγούδι. Δημιουργίες που όχι τυχαία αρκετές από αυτές αποτέλεσαν τομές και σταθμούς για την εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού αλλά και φώτα πορείας για τους νεότερους δημιουργούς, που τα τραγουδήσαμε και θα συνεχίσουμε να τα τραγουδάμε. 

Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, που όπως φάνηκε απόλαυσε την παράσταση, και τραγούδησε μαζί με τους καλλιτέχνες τα αξέχαστα τραγούδια. Τους ευχαριστούμε, όπως και όλους τους χορηγούς! 

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη στήριξη της δανειστικής βιβλιοθήκης που λειτουργεί ο Φιλολογικός Σύλλογος στη Κίσαμο,

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook