Ο θηροφύλακας επιχείρησε να τον ελέγξει, αλλά αυτός αρνούμενος τον έλεγχο κατάφερε, αρχικά, να διαφύγει, φεύγοντας ξανά με το όχημά του

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Π.Ε. Ρεθύμνου περιπολούσαν, τις πρωινές ώρες, σε περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου, όταν στις 08:30 περίπου, σε τοποθεσία κοντά στον οικισμό Κρύα Βρύση, εντόπισαν, από απόσταση, ένα άτομο με σακίδιο, όπλο και σκυλιά να κυνηγάει. 

Κάποια στιγμή, το άτομο αυτό, έφυγε από το σημείο με το όχημά του, κρύβοντας όμως πρώτα το σακίδιο και το όπλο. Ο ένας θηροφύλακας παρέμεινε στο σημείο περιμένοντας τον ύποπτο να επανέρθει, κάτι που πράγματι συνέβη καθώς εμφανίστηκε μετά από κάποια ώρα, προκειμένου να πάρει τα κρυμμένα αντικείμενα. Ο θηροφύλακας επιχείρησε να τον ελέγξει, αλλά αυτός αρνούμενος τον έλεγχο κατάφερε, αρχικά, να διαφύγει, φεύγοντας ξανά με το όχημά του. 

Όμως οι θηροφύλακες αναγνώρισαν το άτομο αυτό και κατάφεραν να τον εντοπίσουν αργότερα και να πραγματοποιήσουν τον έλεγχό του. Δε βρέθηκαν το σακίδιο και το όπλο, αλλά στο όχημά του εντοπίστηκαν συρματοπαγίδες (τέλια), έτοιμες προς χρήση. 

Οι θηροφύλακες υπέβαλλαν πρωτόκολλο μήνυσης στη Δ/νση Δασών Ρεθύμνου, για παράνομη θήρα λαγού, απείθεια και κατοχή παράνομου μέσου θήρευσης (συρματοπαγίδες).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook