Παρουσία της Βουλευτού Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη η εκδήλωση στο μνημείο Μικρασιατών

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στα Χανιά οι επετειακές εκδηλώσεις Εθνικής Τιμής και Μνήμης για τα 97 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Σπλάντζιας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου, κκ Δαμασκηνού 

Το απόγευμα  της Κυριακής στο Μνημείο Μικρασιατικής Καταστροφής στην συμβολή των οδών Κισσάμου και Μάρκου Μπότσαρη τελέστηκε   επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ ακολούθησε θεατρικό δρώμενο από μέλη της Χορωδίας της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν.Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος».

 Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η βουλευτής  Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ το παρών έδωσαν ακόμα και μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και ο Αντιδήμαρχος Χανίων Τάσος Αλόγλου.

Η κα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της έκανε λόγο για μια ημέρα που πρέπει να την θυμούνται όλοι οι Έλληνες “oι μνήμες μας είναι η ιστορία μας, και κρατώντας αυτές ζωντανές κρατάμε και ζωντανή την ιστορία του έθνους μας” ανέφερε, ενώ ο κ.Καλογερής μίλησε για μια από τις μαύρες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, 

 Συνδιοργανωτές  της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας και Αποκορώνου, ο Δήμος Χανίων, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν.Χανίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook