Κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας  η δίκη στα Χανιά για τη δολοφονία 63χρονου στο Αμάρι την 1η Ιουλίου το 2018 από έναν 24χρονο κτηνοτρόφο – Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

Τελευταία ενημέρωση 15:55

Διεκόπη για να συνεχιστεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου η δίκη για την δολοφονία του 63χρονου στο Αμάρι από έναν 24χρονο κτηνοτρόφο.

Ο 24χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 63χρονου καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αλβανού εργάτη του στην περιοχή Άνω Μέρος Αμαρίου.

Επίσης κατηγορούμενος είναι ο αδερφός του ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Θυμίζουμε ότι το φονικό έγινε όταν ο 24χρονος πυροβόλισε και τραυμάτισε θανατηφόρα στον θώρακα και το κεφάλι τον 63χρονο που βρισκόταν στο όχημά του, ενώ από τη βολή τραυματίστηκε στον ώμο και ένας Αλβανός εργάτης συνεπιβάτης του 63χρονου. 

Μάλιστα, το 2008 ο 63χρονος, είχε συμμετάσχει σε συμπλοκή, από την οποία είχε πέσει νεκρός ο παππούς του 24χρονου σήμερα δράστη. 

Η ακροαματική διαδικασία

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το θύμα βρισκόταν στο αυτοκίνητό του με σκοπό να μεταβεί σε περιοχή για να πάει να μαζέψει τα πρόβατά του ενώ σε κοντινό σημείο γινόταν κουρά προβάτων. 

Λίγο πριν εισέλθει στο χωράφι, ο τότε ο 24 χρονος δράστης μαζί με τον αδερφό του έκλεισε τον δρόμο στο θύμα και με ένα όπλο 9mm πυροβόλησε το θύμα στο μέρος που καθόταν στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα μια σφαίρα να τον πλήξει στο κεφάλι και δυο στο θώρακα, επιφέροντάς του τον θάνατο. 

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και ο εργάτης αλβανικής καταγωγής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Ο αδερφός του σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνέδραμε τον δράστη εγκλωβίζοντας το θύμα από την πίσω πλευρά ώστε να μην μπορεί το θύμα να διαφύγει με την όπισθεν. 

Κατά την έναρξη της δίκης και απέναντι στο κατηγορητήριο ο δράστης ισχυρίστηκε ότι “το θύμα τον ανάγκασε να χρησιμοποιήσει το όπλο” ο δε συγκατηγορούμενος αδερφός του ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν παρών στο φονικό.

Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε η σύζυγος του θύματος η οποία ανέφερε ότι οι δυο οικογένειες είχαν έντονες και πολλές διαφορές από το παρελθόν.

Στην κατάθεση του γιου του θύματος, αναφέρθηκε ότι η περιοχή στην οποία γινόταν η κουρά και εκεί που πήγε ο πατέρας του να μαζέψει τα ζώα, ήταν περιουσία δική τους και ότι ο δράστης δεν είχε κανένα λόγο να περάσει από εκείνον τον δρόμο, παρά μόνο για να πυροβολήσει εναντίον του θύματος. Η κουρά των προβάτων όπως είπε γινόταν σε άλλο σημείο.

Πώς περιγράφει τα μοιραία λεπτά ο εργάτης που ήταν παρών στο φονικό

Στην κατάθεσή του ο εργάτης αλβανικής υπηκοότητας που ήταν παρών στο φονικό και τραυματίστηκε από τον δράστη, ανέφερε ότι εκείνη την ημέρα όπως κάθε μέρα πήγε το θύμα να μαζέψει τα πρόβατά του, σφυρίζοντάς τους. Τον είδε από πιο μακριά ο δράστης και φώναξε του θύματος “γιατί σφυρίζεις;” Το θύμα του απάντησε ότι ήταν δικό του χωράφι και σφύριζε στα δικά του πρόβατα. Τότε ο δράστης τον απείλησε λέγοντάς του “φύγε γιατί θα έρθω να σε (…)”. 

Όπως κατέθεσε στη συνέχεια ο εργάτης, το αφεντικό του, το θύμα δηλαδή, μετά την απειλή του δράστη, είπε στον εργάτη του “πάμε να φύγουμε” αντιλαμβανόμενος ότι μπορεί να γινόταν κάποιο κακό.

Ενώ έφευγαν με το αυτοκίνητο ο δράστης τους έκλεισε τον δρόμο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν στην άσφαλτο. Τότε αναγκάστηκαν να μπουν στον χωματόδρομο για να φύγουν. 

Εκείνη τη στιγμή ο αδερφός του δράστη τους πήρε από πίσω με το αυτοκίνητό του. Εκείνοι έτρεχαν να φύγουν με το αυτοκίνητο όταν είδαν μπροστά τους τον δράστη να τους κλείνει τον δρόμο από μπροστά, καθώς στο μεταξύ είχε κάνει το  κύκλο, 

Ο δράστης βγήκε έξω, χτύπησε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του θύματος με μια κατσούνα, λέγοντάς του “Γιατί ήρθες εδώ πάνω;” Το θύμα του απάντησε “Φύγε μα δεν θα ξανάρθω”. 

Τότε ο δράστης κρατώντας το όπλο πυροβόλησε το θύμα, ενώ στη συνέχεια ο εργάτης ένιωσε και ο ίδιος ενα κάψιμο. 

“Εκείνη τη στιγμή άνοιξα την πόρτα και έπεσα κάτω και είδα και τον αδερφό του δράστη.” 

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο εργάτης είπε ότι στο αυτοκίνητο το θύμα είχε καραμπίνα από την πλευρά του συνοδηγού αλλά δεν τη χρησιμοποίησε ενώ απαντώντας σε ερώτηση ο εργάτης είπε ότι πολλές φορές διασταυρώνονταν στη συγκεκριμένη περιοχή το θύμα με τους δράστες, όμως καμία φορά στο παρελθόν ο δράστης δεν είχε διαμαρτυρηθεί για τα πρόβατα του θύματος που βοσκούσαν εκεί.

Η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων και από τις δυο πλευρές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook