Για επικίνδυνες οπισθοχωρήσεις σε θέματα διαφάνειας αλλά και διαχείρισης των οικονομικών του Επιμελητηρίου Χανίων έκανε λόγο σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Γιάννης Μαργαρώνης.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαργαρώνης στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα παρουσία των μελών της παράταξης του. Ο κ. Μαργαρώνης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανακοίνωσε και την διαγραφή ενός του Μανώλη Κοτσάκη, για ‘’αντιδεοντολογική συμπεριφορά’’.

Στην συνέχεια ο κ. Μαργαρώνης, τόνισε ότι «έχει περάσει σχεδόν ενάμισης χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του Επιμελητήριου Χανίων, σε αυτό το χρονικό διάστημα αποφασίσαμε συνειδητά να ασκήσουμε τον θεσμικό μας ρόλο, εντός των οργάνων του φορέα, δίνοντας ταυτόχρονα τον απαιτούμενο χρόνο στην νέα διοίκηση, για να μπορέσει να βρει τον βηματισμό της, κάτι που δυστυχώς δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα κατά τρόπο αποτελεσματικό και χρήσιμο για τα μέλη του Επιμελητηρίου».

“Επικίνδυνες οπισθοχωρήσεις σε ζητήματα διαφάνειας και διαχείρισης των οικονομικών του ΕΒΕΧ”

«Οφείλω να επισημάνω ότι αρκετές φορές μέχρι σήμερα έχω γίνει αποδέκτης της πρότασης “να βγούμε και να μιλήσουμε δημόσια”, τόσο από φίλους επιχειρηματίες όσο και από μέλη της παράταξής μας που γνωρίζουν εκ των έσω τι συμβαίνει σήμερα στο Επιμελητήριο.

Όταν η νέα Διοίκηση σε αγνοεί συστηματικά σε θεσμικό επίπεδο και διαπιστώνεις, με έντονο προβληματισμό, ότι με τις πράξεις της και κυρίως με τις παραλείψεις της δεν προσθέτει αλλά αφαιρεί σε ό,τι αφορά στη συνολική λειτουργία του Επιμελητηρίου, τότε οφείλεις να βγεις μπροστά και να τοποθετηθείς δημόσια. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα;

Βρισκόμαστε σε συνθήκες πλήρους απαξίωσης της θεσμικής λειτουργίας του Επιμελητηρίου Χανίων. Υπενθυμίζω ότι παραλάβαμε ένα Επιμελητήριο χωρίς Κανονισμό Λειτουργίας και, όπως όλοι θυμάστε, χωρίς καμία κουλτούρα σύγκλησης και λειτουργίας των οργάνων του. Αμέσως συντάξαμε τον πρώτο Κανονισμό Λειτουργίας και δουλέψαμε συστηματικά μέσα από τα συλλογικά όργανα. Κάναμε 1 διοικητική ανά βδομάδα και συγκαλούσαμε το Διοικητικό Συμβούλιο ανά δίμηνο. Είναι, επίσης, αδιανόητο το ΕΒΕΧ να βιώνει αυτήν την προβληματική κατάσταση λειτουργίας και αποτελεσματικότητας, είναι αδιανόητο να προσπερνάμε τις ευκαιρίες που με σχέδιο, μεθοδικότητα και κόπο δημιουργήσαμε ως Διοίκηση, είναι αδιανόητο να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία που είναι έτοιμα να λειτουργήσουν προς όφελος των Χανιωτών επιχειρηματιών και της τοπικής οικονομίας».

Τι ζητά η παράταξη του Γιάννη Μαργαρώνη

“Με βάση όλα τα παραπάνω, και κρίνοντας ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο για τη συνολική πορεία του Επιμελητηρίου Χανίων, ζητάμε την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΧ με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη, την οποία θα καταθέσουμε αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, με τα εξής θέματα ανάμεσα στα άλλα:

–  Την άμεση έγκριση και δημοσίευση των ισολογισμών του ΕΒΕΧ.

– Την αντικατάσταση των μελών που έχουν παραιτηθεί”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook