Τις εργασίες του 23ου ετήσιου  παγκόσμιου συνεδρίου του Ομίλου Γκριμάλντι  φιλοξενεί φέτος η Ιταλία και συγκεκριμένα η Σικελία.

Σήμερα και αύριο Σάββατο, οι καλεσμένοι από όλες τις χώρες, όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος θα παρακολουθήσουν τις εργασίες που αφορούν σε ανακοινώσεις και πληροφορίες για τον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών και των logistics.

Ο όμιλος πραγματοποιεί κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέρος εντός της Μεσογείου το συγκεκριμένο συνέδριο, φιλοξενώντας περισσότερους από 500 συνέδρους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ναυτιλία και στις θαλάσσιες μεταφορές.

Το flashnews.gr, συμμετέχει στο συνέδριο, το οποίο, φέτος πραγματοποιείται στην Νάξο της Σικελίας, ενώ πέρυσι είχε γίνει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Υπενθυμίζεται, ότι το πρώτο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα έγινε, στην Ελούντα της Κρήτης και συγκεκριμένα, στο Elounda Beach το 2014. 

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Γκριμάλντι μεταξύ άλλων, έκανε παρουσίαση του ομίλου και των εταιρειών που τον περιλαμβάνουν, ενώ μίλησε για τα επενδυτικά σχέδια του μέλλοντος. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε θέματα ασφαλείας με αφορμή το ατύχημα που έλαβε χώρα σε ένα από τα πλοία του ομίλου, όταν ξέσπασε φωτιά. Ο κ. Γκριμάλντι, επίσης, έκανε εκτενή αναφορά σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τονίζοντας, ότι η εταιρεία επιθυμεί, να περιορίσει όσο δυνατόν τα καυσαέρια στα πλοία ενώ ήδη χρησιμοποιούνται εναλλακτικές πηγές ενέργειας. 

Στην συνέχεια, ο κ. Γκριμάλντι, αναφέρθηκε στο πρώτο πλοίο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας στο οποίο τοποθετήθηκε το νέο σύστημα καθαρισμού καυσαερίων, Scrubbers. Πρόκειται για το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Mykonos Palace» των Μινωικών Γραμμών. Επιπλέον, ο κ. Γκριμάλντι, μίλησε και για τα καλά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. 

“Έχει περάσει ένας χρόνος περιβαλλοντικής εργασίας για την ομάδα μας. Υπάρχουν εύλογες, περιβαλλοντικές ανησυχίες παγκοσμίως, οι οποίες υπαγορεύουν σαφώς μια πράσινη ατζέντα για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.  Όλοι οι πλοιοκτήτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα νέα όρια εκπομπών θείου που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2020 και θα διαμορφώνονται στα 5% και θα πρέπει όλοι να προετοιμαστούν για τη σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά το επόμενο έτος”, ανέφερε ο κ. Γκριμάλντι. 

Οι Μινωικές γραμμές

Για τις Μινωικές γραμμές, ο κ. Γκριμάλντι, τόνισε ότι είναι “η πρώτη ελληνική εταιρεία που επενδύει σε συστήματα καθαρισμού καυσαερίων, καθώς έχει μηδενικό χρέος, ρευστότητα, ακίνητα και  περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες προκύψουν στο μέλλον. Η εταιρεία είναι έτοιμη να αδράξει ευκαιρίες στην ελληνική αγορά πορθμείων, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμα πολύ καλά αποτελέσματα”. 




Από αριστερά, ο Αντιπρόεδρος των Μινωικών γραμμών, Μιχαλης Χατζάκης και δεξιά ο Αντώνης Μανιαδάκης διευθύνων συμβουλος της εταιρείας









Ρεπορτάζ: Γιάννης Ξυγκάκης και Κώστας Συλιγάρδος 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook