Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, όταν για 10η χρονιά θα πραγματοποιηθεί στους Αγίους Αποστόλους το “Υπερκοπέλι”, το “Υπερκοπελάκι” και οι “Ανοιχτοί Ορίζοντες”

Η ώρα έφτασε για τη μεγάλη γιορτή των Χανίων στην οποία πρωταγωνιστές είναι όλοι οι δημότες, κάθε ηλικίας, κάθε αντοχής, που θέλουν να περάσουν τη μέρα τους ευχάριστα, να κολυμπήσουν, να κάνουν ποδήλατο, να τρέξουν ή απλώς να περπατήσουν όσο μπορούν και όσο θέλουν, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο 14 φιλανθρωπικά ιδρύματα του νομού Χανίων.

Είναι η 10η χρονιά φέτος που πραγματοποιείται το “Υπερκοπέλι” και το “Υπερκοπελάκι” στους Αγίους Αποστόλους, με τη διοργάνωση να έχει καθιερωθεί πλέον σε θεσμό.

Για το ραντεβού της Κυριακής στις 16.00 το απόγευμα, δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου στην οποία έγινε κάλεσμα συμμετοχής προς όλους τους πολίτες:

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Βεστάκης, μέλος αθλητικής παρέας του συλλόγου “Ορίζοντας”:

Εγώ θα αποκαλούσα τη διοργάνωση αυτή, event, όποιος θέλει μπορεί να έρθει να τρέξει, να κάνει ποδήλατο, να περπατήσει στις 16.00 στους “Ανοιχτούς Ορίζοντες” που είναι περισσότερο για ανθρώπους που είτε ειναι ηλικιωμένοι, είτε έχουν παιδιά, είτε δεν έχουν αθληθεί καθόλου και όλοι να περάσουμε ευχάριστα. Θα υπάρχει μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος το “πιλάφι πάρτι” στο οποίο τα μέλη του συλλόγου “Γειτόνισσες” θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν πιλάφι σε όλους. 

Θα θέλαμε να πούμε ένα ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές και σε όλους τους χορηγούς. Σκοπός αυτής της διαδικασίας πέρα από τη διασκέδαση και τη βοήθεια προς τα σωματεία, είναι να αλληλεπιδράσουν οι πολίτες και οι αθλούμενοι μεταξύ τους, να γνωριστούν, να κάνουν παρέα, να κάνουν φιλίες και να έρθουν κοντά σε παιδιά με ειδικές ανάγκες που θα είναι εκεί από τα σωματεία. Η συμμετοχή πέρσι ήταν πολύ ικανοποιητική, ήταν εκατοντάδες οι άνθρωποι που είχαν έρθει ειδικά στους “Ανοιχτούς Ορίζοντες” και περπάτησαν και έκαναν τη βόλτα τους στους Αγίους Αποστόλους.

Από την πλευρά του ο Λάμπρος Λαμπρινάκης, επίσης εθελοντής αθλητικής παρέας του συλλόγου “Ορίζοντας” τόνισε:

“Η λέξη αγώνας δεν περιγράφει ακριβώς αυτό που γίνεται στο Υπερκοπέλι και το Υπερκοπελάκι, γιατί σε κανέναν από τους αγώνες δεν υπάρχει 1ος, 2ος, 3ος, ή επίσημη χρονομέτρηση. Καλούμε όλους όσους θέλουν να έρθουν στους Αγίους Αποστόλους να περάσουν μια ευχάριστη μέρα, να μην έχουν στο μυαλό τους ότι πρέπει να διακριθούν ή να πιάσουν μια επίδοση. Πάμε για να περάσουμε ωραία και παράλληλα να βοηθήσουμε τον Ορίζοντα και τα άλλα φιλανθρωπικά σωματεία της πόλης στο έργο τους. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι αθλητής, μπορούν να έρθουν όλοι και να τρέξουν, να κολυμπήσουν ή να ποδηλατήσουν μέχρι όπου μπορούν. Η διάθεση μετρά και ο καλός σκοπός”

Αρωγός στο εγχείρημα είναι και ο δήμος Χανίων εκ μέρους του οποίου απηύθηνε κάλεσμα προς όλους ο αντιδήμαρχος Χανίων, Στέλιος Μιχαηλάκης:

“Μια υπερομάδα, υπερκοπελάκια, υπερκοπέλια, υπερμεσήλικες, υπεργιαγιάδες, υπερπαππούδες! Καλούμε όλους τους δημότες των Χανίων να είναι παρόντες σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, χωρίς χρονόμετρα, χωρίς “κόκκινες κάρτες” και όλα αυτά για έναν ιερό σκοπό. Είναι η πρώτη χρονιά για αυτή τη δημοτική αρχή να είναι κοντά στο Υπερκοπέλι που πραγματοποιείται εδώ και δέκα χρόνια και ευχόμαστε να γίνεται για άλλα 100 χρόνια αυτή η υπερπροσπάθεια. Τους καλούμε όλους αυτή την Κυριακή στη μεγάλη γιορτή”

Τι περιλαμβάνει η γιορτή:

Η ημέρα ξεκινά με το Υπερκοπελάκι και το Υπερκοπέλι, αγώνες τριάθλου ερασιτεχνικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους. Ένας αγώνας αλλιώτικος από τους άλλους, ένας «αγώνας για τη ζωή», με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, χωρίς κατακτήριες θέσεις και επίσημη χρονομέτρηση.

Στο Υπερκοπέλι μπορούν να συμμετάσχουν και ομάδες απαρτιζόμενες από 2 ή 3 άτομα, με την προϋπόθεση ο ένας εξ αυτών να είναι Άτομο ΜΕ Αναπηρία. Σκοπός είναι να υπάρξει πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και αλληλεπίδραση των αθλητών του τοπικού πληθυσμού με μαθητές – αθλητές με αναπηρία.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει beach party με dj set, πολλές εκπλήξεις και διάφορα events γύρω από το πάρκο!

Η διοργάνωση συνεχίζει με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες», έναν αγώνα δρόμου δυναμικού περπατήματος 5 χλμ, χωρίς χρονομέτρηση και κατάταξη, στον οποίο οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν το κόστος της συμμετοχής τους (5 ευρώ) σε όποιο σωματείο / ίδρυμα της πόλης μας επιθυμούν από τα εξής: Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «Μεγαλόχαρη», Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Κύτταρο Χαλέπας», ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Ομάδα Στήριξης «Συνάνθρωπος», Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Αρίων», Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, Εθελοντικός Σύνδεσμος «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου», Διαβάζω για τους άλλους, Συσσίτια Σπλάντζιας, Παγκρήτιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Ανάπηρων & Παραπληγικών «Αετοί Κρήτης», Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ήπιες Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος – Άσπεργκερ Νομού Χανίων, Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού Χανίων «Δημόφιλος»,  Σύλλογος «Ορίζοντας». Η ημέρα θα κλείσει με «Πιλάφι πάρτι».

Οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία του Ορίζοντα (Μανουσογιαννάκηδων 17, τηλ.: 2821079650, Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη 8:30 – 15:00 & 18:00 – 20:30 και Τρίτη, Παρασκευή 8:30 – 15:00), στο Κατάστημα Αθλητικών Ειδών AQUA FIT (Κορωναίου 4, τηλ.: 2821093498, ώρες καταστημάτων) και ηλεκτρονικά στο site: www.yperkopeli.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook