Ζωηρό είναι το ενδιαφέρον του κόσμου (μέσω των ηλεκτρονικών αιτήσεων) στην πρωτοβουλία του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων που διοργανώνει περίπατο στον Σταυρό Ακρωτηρίου, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στον τόπο δηλαδή που γυρίστηκε ο «Ζορμπάς».

Πρόκειται σε μια ξενάγηση, για μια αναφορά στο μυθικό Ζορμπά και στον συγγραφέα του, Νίκο Καζαντζάκη. Για την ταινία που τα καρέ της, έγιναν η απόλυτη τουριστική διαφήμιση για την κρητική Γη. Ο Ηθοποιός & Συλλέκτης Λευτέρης Λαμπράκης ξετυλίγει το νήμα των αναμνήσεών του από τη συνάντηση με τον Walter Lassally, τον άνθρωπο που με την κινηματογραφική κάμερα αιχμαλώτισε τις ομορφιές του τόπου μας και που στον ίδιο χάρισε βραβείο Όσκαρ. Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν σύνολο δεκαέξι εβδομάδες εκ των οποίων οι πέντε βδομάδες στο Σταυρό.

Στο πλαίσιο της ξενάγησης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ενορίας Κουνουπιδιανών θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας του Προκόπη Δάφνου, «WALTER LASSALLY, Ο Πλανόδιος Οπερατέρ», με τη παρουσία του Σκηνοθέτη.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με τη Συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων, της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και την υποστήριξη του Πολιτιστικού Κέντρου της Ενορίας Κουνουπιδιανών και του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σταυρού σας προσκαλεί στην ξεχωριστή αυτή εμπειρία. Η μεταφορά θα γίνει με Λεωφορείο που θα αναχωρήσει από το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το χώρο που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Αναχώρηση με λεωφορείο από το Πνευματικό Κέντρο στις 10:00 π.μ. την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Προβολή της ταινίας του Προκόπη Δάφνου, «WALTER LASSALLY, Ο Πλανόδιος Οπερατέρ» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ενορίας Κουνουπιδιανών.
Ώρα 10:45 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής για την εκδρομή στον Σταυρό Ακρωτηρίου ηλεκτρονικά εδώ

Το  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα τελούν υπό την Αιγίδα:

των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού υποστηρίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων, σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και έχουν τη συνέργεια των σημαντικότερων φορέων του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Μεγάλος Χορηγός

COSMOTE  TV

Χορηγοί

Πλαίσιο / Βοτανικό Πάρκο  / SAMARIA / ΜΟΝΤΕΡΝΟ

ΑΝΕΚ Lines + Blue Star / SYNKA   /  ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ  / ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook