Δωρεάν σεμινάριο εκπαιδευτικής ρομποτικής W.R.O.™ Hellas στις Μουρνιές  Χανίων για τους Εκπαιδευτικούς και τους γονείς του νομού.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής WRO-Hellas  καλεί τους εκπαιδευτικούς και όσους θέλουν να μάθουν για την εκπαιδευτική ρομποτική, να ενημερωθούν ή να συμμετέχουν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, διοργανώνοντας σεμινάριο  με είσοδο ελεύθερη, στο πολιτιστικό κέντρο  Μουρνιών Χανίων στις 26 Οκτ 2019 9:30 πμ.

Ο διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής του WRO-Hellas πραγματοποιείται χωριστά για τέσσερα ηλικιακά επίπεδα (νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η κάθε κατηγορία (ηλικιακό επίπεδο) διαγωνίζεται σε δικό της πρόβλημα, το οποίο πρέπει να λυθεί με μια κατασκευή από δομικά τουβλάκια της LEGO και τον κατάλληλο προγραμματιστικό κώδικα, σε μια πίστα διαγωνισμού ή θεματική ενότητα,  με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας, ανάλογα με την ηλικία.

Οι μαθητές οργανώνονται σε ομάδες μαζί με ένα ενήλικα προπονητή και δηλώνουν συμμετοχή. Δουλεύουν ομαδικά όλο τον χρόνο, πειραματίζονται, μαθαίνουν παίζοντας, κατασκευάζουν και  τον Απρίλιο διαγωνίζονται στον Περιφερειακό διαγωνισμό της Κρήτης. Οι καλύτερες ομάδες συγκεντρώνονται στην Αθήνα δύο εβδομάδες μετά όπου διεξάγεται ο Πανελλήνιος διαγωνισμός. Όσοι βγουν πρώτοι στις κατηγορίες τους αποτελούν τις εθνικές ομάδες που θα μας αντιπροσωπεύσουν στους τελικούς της Ολυμπιάδας εκπαιδευτικής ρομποτικής (World Robot Olympiad) όπου συμμετέχουν άλλες 64 χώρες τον Νοέμβριου του 2020 

Ο διαγωνισμός τελείται υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου

H δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό γίνετε στην σελίδα www.wrohellas.gr
Θεματολογία σεμιναρίου:
-Ενημέρωση για τα φετινά θέματα του διαγωνισμού 2019-2020, το τρόπο αξιολόγησης και την διαδικασία.
– αρχές προγραμματισμού scratch και WEDO 
– αρχές προγραμματισμού LEGO EV3   

Το σεμινάριο θα έχουν ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η ομάδα του WRO Hellas θα παρουσιάσει  παραδειγματικές ρομποτικές εφαρμογές.

Τηλέφωνα επικοινωνίας οργανωτικής επιτροπής WRO-Hellas περιφέρειας Κρήτης:
Μαρκάκης Θέμης :6973390743 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook