Το Επιμελητήριο Χανίων διοργανώνει και φέτος στις 2-3 Νοεμβρίου το «2ο Chania Business forum» με τη συμμετοχή διακεκριμένων εισηγητών στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο παλιό λιμάνι. 

Για τα οφέλη που θα έχει η πόλη των Χανίων αλλά και όλη η Κρήτη, από την διεξαγωγή του 2ου Chania Business forum, μίλησε ο προέδρος του ΕΒΕΧ, Αντώνης Ροκάκης, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, στο επιμελητήριο Χανίων. Στόχος, όπως ανέφερε ο κ. Ροκάκης, είναι να καθιερωθεί το συγκεκριμένο συμπόσιο και να γίνει θεσμός για τα Χανιά. 

Παράλληλα, ο κ. Ροκάκης, υπογράμμισε ότι σκοπός του Forum είναι να αναδειχθούν τα Χανιά αλλά και τα προϊόντα τους. “Η συγκεκριμένη εκδήλωση στοχεύει να τοποθετηθούν τα Χανιά και συνολικά η Κρήτη, στην θέση που τους αξίζει στον επιχειρηματικό χάρτη, συγκεντρώνοντας προσωπικότητες του επιχειρείν, με μεγάλη εμβέλεια, από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο. Φέτος θα έχουμε 45 ομιλητές, ενώ την πρώτη χρονιά, πέρυσι είχαμε μόλις 7. Συνολικά θα βρεθούν στα Χανιά για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις σχεδόν 500 άτομα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό ενώ τις ομιλίες θα πλαισιώσουν και πρόσωπα από την πολιτική σκηνή”, τόνισε ο κ. Ροκάκης. 

Οι τρεις θεματικοί άξονες στους οποίους θα στηριχτούν οι εργασίες του συμποσίου ενώ θα στηθούν τρεις υπο-ενότητες σε κάθε έναν από αυτούς, είναι «Γη-Πολιτισμός-Προορισμός». 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε θεματική ενότητα καλύπτεται από εξειδικευμένους εισηγητές – ομιλητές ώστε να μεταδοθεί η αναγκαία γνώση και τα εργαλεία που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των μελών του ΕΒΕΧ. Παράλληλα θα επιδιωχθεί η μεταφορά και εφαρμογή καλών πρακτικών ώστε το Επιμελητήριο να γίνει καλύτερο και αποτελεσματικότερο στην εξυπηρέτηση της Χανιώτικης Επιχειρηματικότητας. Παράλληλα θα συζητηθούν οι διεθνείς και ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές ανά θεματική ενότητα που εφόσον εφαρμοστούν τοπικά, θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Συνδιοργανωτές του forum, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Χανίων, Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Στο μεταξύ το Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ), ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου INNOVAGRO, το οποίο στοχεύει στην Ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου προώθησης της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου, θα διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων στα Χανιά, το διήμερο 1 και 2 Νοεμβρίου 2019.

Κύριος σκοπός των INNOVAGRO εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ του τουριστικού (γαστρονομικός τουρισμός) και του αγροδιατροφικού κλάδου, με την συμμετοχή συναφών επιχειρήσεων και ενδιαφερομένων φορέων από την Ελλάδα, Ιταλία (Πούλια & Βασιλικάτα), Σλοβενία, Σερβία, και Αλβανία.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook