Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία, στο  πανέμορφο και ιστορικό δάσος του Κρούστα.

Ξεκινάμε από το γραφικό χωριό του Κρούστα και ανηφορίζουμε στην τοποθεσία Τούρκισσες, όπου υπάρχει σχεδιάγραμμα και ενημερωτικές πινακίδες για την πορεία και τα ιστορικά αξιοθέατα του δάσους. Στη συνέχεια περνάμε από το ύψωμα Φορτέτσα, τόπο λατρείας ή παρατηρητήριο, καθώς βρισκόταν στα όρια των αρχαίων πόλεων, Λατούς και Ιεράπυτνας. Κατόπιν συναντάμε παραδοσιακό, καλά σωζόμενο, αλώνι, τρία κυκλικά πηγάδια για αποθήκευση νερού ή σιτηρών των μινωικών χρόνων και τέλος τη θέση Ασφεντάμους, όπου έχει εντοπισθεί αρχαίος αγροτοκτηνοτροφικός οικισμός 4000 χρόνων. Επιστρέφουμε στις Τούρκισες κι από κει θα προσεγγίσουμε τη Σπηλιά των Ανταρτών, που βρίσκεται δίπλα στο δρόμο. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε ως την αφετηρία μας.

Η πορεία είναι σύντομη, εύκολη (χωρίς μεγάλη υψομετρική διαφορά και πάνω σε καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια), προσιτή ακόμα και σε μη πεπειραμένους ορειβάτες-περιπατητές, Είναι ανοικτή σε όλους και συνδυάζει τη φυσιολατρία με την ελαφριά άθληση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:30. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 4 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ευδαίμων Παναγιώτης (τηλ.6979687576)
(Όσοι επιθυμούν να μείνουν για φαγητό μετά την εκδρομή θα το δηλώσουν την ίδια μέρα, πριν την εκκίνηση, στον αρχηγό)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου  ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook