Πώς θα είναι το ξενοδοχείο 

Τροποποιήθηκε η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή και λειτουργία ενός νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος κατηγορίας 5 αστέρων και δυναμικότητας 132 κλινών, ιδιοκτησίας της εταιρείας «I.B.D.P.s.r.o.», που βρίσκεται στη θέση «Παλιομαγαζές» στο Γεράνι Χανίων της Κρήτης.

Η αρχική απόφαση που τώρα μεταβάλλεται είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2017.

Σημειώνεται, ότι η τροποποίηση αφορά α) την προσθήκη κολυμβητικών δεξαμενών συνολικού εμβαδού 1.414,66 τ.μ και β) την αλλαγή του εμβαδού φύτευσης από 13.119,80 σε 6.622,04 λόγω αλλαγής του ΣΧΟΟΑΠ (Σχεδίο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης) Πλατανιά.

Με τις αλλαγές οι οποίες έλαβαν χώρα, οι περιβαλλοντικοί όροι των οποίων η εφαρμογή δεσμεύει τον φορέα του έργου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Στο σύνολο του οικοπέδου όσον αφορά τη κάλυψη το 40% της έκτασης αφορά την φυσική της βλάστηση, το 20% αποτελεί το χώρο για κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων και το υπόλοιπο 40% αποτελεί το χώρο για διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου».
  • Επισημαίνεται, πως αρμόδιος φορέας τόσο για την κατασκευαστική φάση, όσο και μετέπειτα για τη λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, καθίσταται η εταιρεία «I.B.D.P.s.r.o.». Οι εγκαταστάσεις θα ανεγερθούν σε έκταση εκτός σχεδίου πόλεως, σε περιοχή εντός δικτύου NATUTA 2000. Σύμφωνα με την ΑΕΠΟ, η μονάδα θα κατασκευαστεί σε έκταση μη διεπόμενη από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, άρα δεν υπάρχει ζήτημα μη τήρησης περιβαλλοντικών όρων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Η συνολική επιφάνεια εντός της οποίας θα ανεγερθεί η μονάδα είναι 16.499,76τ.μ. Η επένδυση θα περιλαμβάνει 4 κτιριακά συγκροτήματα, ενώ η συνολική δυναμικότητα του ξενοδοχείου ορίζεται στις 132 κλίνες. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα λειτουργεί κατά τη θερινή τουριστική περίοδο (από 01 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου), με δυνατότητα ετήσιας επέκτασης.

Από τα 4 κτιριακά συγκροτήματα που θα υπάρχουν, το Α θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α΄ όροφο και περιλαμβάνει τους εξής χώρους: Reception, συνεδριακό κέντρο, κεντρικό μπαρ, γραφεία διοίκησης, 10 δωμάτια (20 κλίνες), βοηθητικούς χώρους, κεντρική κουζίνα, εστιατόριο, μπαρ, αποθήκες και βοηθητικοί χώροι του προσωπικού, 1 κλειστό κολυμβητήριο, SPA, γυμναστήριο. Στο υπόγειο θα στεγασθούν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Το εμβαδόν κάλυψης των παραπάνω εγκαταστάσεων είναι 1.401,39m2.

Το κτιριακό συγκρότημα Β θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α΄ όροφο και περιλαμβάνει τους εξής χώρους: 3 κτίρια 20 δωματίων (40 κλίνες) και 1 εστιατόριο. Το εμβαδόν κάλυψης των παραπάνω εγκαταστάσεων είναι 667,35m2.

Το κτιριακό συγκρότημα Γ θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α΄ όροφο και περιλαμβάνει τους εξής χώρους: 2 κτίρια 30 δωματίων (64 κλίνες), ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και αποθήκες. Το εμβαδόν κάλυψης των παραπάνω εγκαταστάσεων είναι 947,75m2.

Τέλος, το κτιριακό συγκρότημα Δ θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α΄ όροφο και περιλαμβάνει τους εξής χώρους: 2 κτίρια 3 δωματίων (8 κλίνες) και 1 αποθήκες. Το εμβαδόν κάλυψης των παραπάνω εγκαταστάσεων είναι 245,88m2.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook