Στάση εργασίας σήμερα των γιατρών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα (25/11), αφού όπως τονίζουν δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στα αιτήματά τους.

Σήμερα πραγματοποιείται στάση εργασίας από τις 9.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τη 1 το μεσημέρι. 

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με ανακοίνωσή τους είχαν γνωστοποιήσει τα αιτήματά τους, αναμένοντας απάντηση από το Υπουργείο.
 
Αναλυτικά:
 
Σας γνωστοποιούμε ότι μην έχοντας καμία εξέλιξη ή απάντηση στα αιτήματα μας, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας. Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Νοεμβρίου πραγματοποιούμε αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία και από τα τακτικά χειρουργεία. Όλα τα επείγοντα χειρουργεία θα πραγματοποιηθούν και τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά. Η αποχή αφορά μόνο τα τακτικά-προγραμματισμένα χειρουργεία  και τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. 
Σκοπός μας δεν είναι η ταλαιπωρία του κόσμου αλλά δεν έχουμε άλλο τρόπο να ακουστεί η φωνή μας και να δείξουμε ότι οι αντοχές μας στερεύουν και το προσωπικό δεν επαρκεί. 
 
Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 9.00 έως 13.00. 
10.00 η ωρα το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου με σκοπό την πραγματοποίηση πορείας προς το δημαρχείο. 
Η κινητοποίηση αυτή που αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση της Ένωσης των ιατρών έχει ως σκοπό: 
• Τη γνωστοποίηση στους πολίτες του Ρεθύμνου των προβλημάτων που σχετίζονται με την υποστελέχωση πολλών τμημάτων του νοσοκομείου και 
• Την πίεση προς το Υπουργείο Υγείας και την Υγειονομική περιφέρεια για ανεύρεση άμεσης λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Ζητάμε: 
• Την άμεση και κατά προτεραιότητα προκήρυξη των 15 μόνιμων οργανικών θέσεων γιατρών που είναι κομβικές για τη λειτουργία πολλών τμημάτων.
• Την άμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης του νοσοκομείου με προσωρινό προσωπικό. 
• Την εξασφάλιση των κονδυλίων που είναι απαραίτητα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.
 
Καλούμε όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου να σκεφτούν πως θα είναι το Ρέθυμνο χωρίς νοσοκομείο. Συμπαρασταθείτε ενεργά. Ελάτε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 10.00 στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο και στην πορεία και παλέψτε μαζί μας για τη στήριξη του νοσοκομείου μας.
Το νοσοκομείο δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αφορά κυρίως τον κόσμο του Ρεθύμνου.
 
Η γενική συνέλευση των γιατρών Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook