Σημαντικές διακρίσεις είχει ο ΑΣ Κρήτες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων και στο Πανελλήνιο Κύπελλο “Γ. Βολάρης”, που φιλοξενήθηκαν στο κλειστό του ΣΕΦ.

Ο απολογισμός για τον χανιώτικο σύλλογο στις διοργανώσεις που έγιναν από 21 έως 24 Νοεμβρίου ήταν τρία χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο και τρεις 5ες θέσεις.

Ο ΑΣ Κρήτες συμμετείχε με τέσσερις αθλητές, όπου την πρώτη μέρα των αγώνων, η Πολύμνια Τσόλια κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία των 44 κιλών δίνοντας τέσσερις αγώνες, ενώ ο Στέφανος Βούτας κατετάγη επίσης 5ος, μετά από τρεις αγώνες στην κατηγορία των 33 κιλών.

Απροσδόκητος αποκλεισμός υπήρξε για τη Μαρία Κατσούλη, που πέρασε άνετα τον πρώτο αγώνα αλλά δεν τα κατάφερε στον δεύτερο.

Τη δεύτερη μέρα ήταν σειρά του Ανδρόνικου Παναγιωτίδη να αγωνιστεί, μη καταφέρνοντας όμως να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση, αφού πέρασε τον δεύτερο αγώνα αλλά αποκλείστηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Στον σύλλογο ωστόσο υπήρξε η ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, στάθηκαν πάρα πολύ καλά και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Στο Κύπελλο ήρθαν οι διακρίσεις για τον ΑΣ Κρήτες, με τους Ανδρόνικο Παναγιωτίδη, Μαρία Κατσούλη και Στέφανο Βούτα να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία τους μετά από τέσσερις και τρεις αγώνες, αντίστοιχα, ενώ έπειτα από τέσσερις αγώνες η Πολύμνια Τσόλια ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Στην 5η θέση τερμάτισε, μετά από τρεις αγώνες, ο Γιάννης Ραμπαλάκος, ενώ πολύ καλή και δυναμική παρουσία είχαν οι Σέργιος Νταχτάλ και Ανδρέας Γυπαράκης οι οποίοι πέρασαν τον πρώτο αγώνα, καθώς και ο Ευάγγελος Κουκουράκης ο οποίος όμως αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο.

Ο προπονητής του συλλόγου, Νίκος Καντάρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την αγωνιστική όσο και τη γενικότερη συμπεριφορά των αθλητών σε αυτό το εξαντλητικό τετραήμερο.

Η τοποθέτησή του για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι η εξής: «Ο ανταγωνισμός ήταν πραγματικά πολύ υψηλός. 700 αθλητές χωρίστηκαν σε 10 κατηγορίες σε αγόρια και 10 κορίτσια, που σημαίνει ότι ένας αθλητής για να φτάσει να παίξει στον τελικό έπρεπε να κάνει πέντε με έξι αγώνες. Η όλη διαδικασία ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν. Φανταστείτε ότι οι αγώνες και τις δύο ημέρες ξεκίνησαν στις 9 το πρωί, διεξάχθηκαν σε 8 τερέν και τελείωσαν μετά τις 11 το βράδυ. Αυτό δείχνει τη δυναμική και τον ανταγωνισμό που έχει το τάε κβο ντο σαν Ολυμπιακό άθλημα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την εξαιρετική τους προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Οσον αφορά το Κύπελλο είπε τα εξής: «Μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα, σειρά για μας είχε το πανελλήνιο κύπελλο το οποίο διεξήχθη με την συμμετοχή 1500 αθλητών από 200 και πλέον σωματεία. Αυτή τη φορά μαζί με τις πολύ καλές εμφανίσεις των αθλητών του συλλόγου μας ήρθαν και οι διακρίσεις. Οι εμπειρίες που μάζεψαν τα παιδιά είναι πραγματικά πάρα πολλές, σε μία επίπονη και πολύ κουραστική προσπάθεια.

Επιστρέψαμε υγιείς και αυτό είναι που έχει σημασία, αν εξαιρέσουμε βέβαια τον τραυματισμό του Ανδρόνικου Παναγιωτίδη από το πανελλήνιο πρωτάθλημα ο οποίος έπαιξε και τους τέσσερις αγώνες του κυπέλλου τραυματισμένος στο χέρι. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε με πείσμα και επιμονή και πήρε την πρώτη θέση. Το ίδιο κουραστική βέβαια ήταν η συνέχεια και για τα άλλα τρία παιδιά, τη Μαρία Κατσούλη, τον Στέφανο Βούτα και την Πολύμνια Τσόλια, τα οποία αγωνίστηκαν εκτός από το πρωτάθλημα και στο κύπελλο μέσα σε τέσσερις ημέρες και μάλιστα στην παραπάνω κατηγορία, παρ’ όλα αυτά, τα πήγαν εξαιρετικά. Τα παιδιά έπαιξαν μέσα σε αυτό το 4ήμερο μέχρι και 8 αγώνες και όλοι ήμασταν από τις 7 το πρωί στο γήπεδο μέχρι τις 11 σχεδόν το βράδυ, οπότε φανταστείτε την κούραση τους.  Εξαιρετική επίσης ήταν η εμφάνιση του Γιάννη Ραμπαλάκου, ο όποιος έχασε στις λεπτομέρειες τον τρίτο του αγώνα και για μια ανάσα δεν μπήκε στα μετάλλια. Το ίδιο καλή ήταν και η παρουσία του Σέργιου Νταχτάλ ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα μας καθώς και των Ανδρέα Γυπαράκη και Ευάγγελου Κουκουράκη που έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου».

Με ανακοίνωσή του «το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί την ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES για την ευγενική χορηγία των εισιτηρίων και για την συνεχόμενη στήριξη τους».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook