Μοχλός για την ανάπτυξη ελαιοτουρισμου και  ευαισθητοποίηση της νεολαίας

Σημαντική εκδήλωση με θέμα «Ο πολιτισμός της ελιάς στην Κρήτη»  πρόκειται να πραγματοποιηθεί  την Τέταρτη 4 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς 2019

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, Αντιπεριφέρεια Χανίων, τον Δήμο Χανίων, το ΜΑΙΧ, τα εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη, το 36ο νηπιαγωγείο Χανίων.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι η αξιοποίηση του  πολιτισμού της ελιάς στην ανάπτυξη του ελαιοτουρισμου  στο νησί και η  ευαισθητοποίηση της νεολαίας για την ελια και το ελαιόλαδο.

Το πρωί στα γραφεία του ΣΕΔΗΚ στα Χανιά, εκπρόσωποι των διοργανωτών αναφέρθηκαν στην εκδήλωση απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους να παραστούν το πρωί της Τετάρτης στις εργασίες της, οι οποίες ξεκινούν περίπου στις 9:30 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 14:00 μμ.

Το πρόγραμμα της   εκδήλωσης, είναι ποικίλο και αρκετά ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους και περιλαμβανει:

– Θεατρικές παραστάσεις   σχετικές με την ελια και το λαδι απο μαθητές των εκπαιδευτήριων Μαυροματάκη και 36ου Νηπιαγωγείου Χανίων 

-Απαγγελία αποσπασμάτων απο το λυρικό πεζογράφημα « Αρρήτων Τρόποι. Στην τροπή του ήλιου με τα φύλλα της Ελιας» του Νίκου Ζερβονικολάκη απο την  Καίτη Αλέξη, πρ. εκφωνήτρια του Ρ/Σ Κρήτης.

– Εισήγηση με θέμα «Τι έτρωγαν και πως μαγείρευαν οι Μινωϊτες» απο την  Ανώγια Σαρπακη, Δρ. Αρχαιολόγο-Αρχαιοβοτανολογο.

-Εισήγηση με θέμα: Ο πολιτισμός της ελιάς μοχλός ανάπτυξης ελαιοτουρισμου στην Κρήτη απο τον Νίκο Μιχελάκη, Δρ. Γεωπόνο Επιστ. Σύμβουλο του ΣΕΔΗΚ

– Βραβεύσεις Μαθητών και Εκπαιδευτικών  για την συμβολή τους στην ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς

– Βραβεύσεις Επιχειρήσεων  για την συμβολή τους στην προώθηση του ελαιοτουρισμου και την διάθεση του ελαιολάδου. Κατά την απονομή, οι βραβευόμενοι θα παρουσιάσουν τις βασικές  ελαιοτουριστικες δράσεις  για τις οποιες βραβεύονται με προβολή εικόνων 

Θα ακολουθησει συζήτηση για όλα τα θέματα του προγράμματος στην οποία μπορούν να παρουσιάσουν τις θέσεις-απόψεις όσοι απο τους  συμμετέχοντες επιθυμούν και θα εξαρθούν συμπεράσματα για  την οργάνωση μελλοντικών εκδηλωσεων.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με προσφορά ελαιοδεσμάτων στους Μαθητές και συμμετέχοντες στο εστιατόριο του ΜΑΙΧ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook