Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει για τα μέλη του μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση στα δυτικά Λευκά Όρη. 

Εκεί θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην φημισμένη κορυφή του Γκίγκιλου (ή Σαπημένος), υψ. 2.005 μέτρα, στην επαρχία Κυδωνίας, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019. Η εκκίνηση της πεζοπορίας για την ανάβαση θα γίνει από το Ξυλόσκαλο στο οροπέδιο Ομαλού, σε υψόμετρο περίπου 1.250 μέτρα, από όπου ξεκινάει το ανηφορικό μονοπάτι, που αν και από μακριά φαίνεται δύσκολο, λόγω του σαθρού εδάφους του βουνού, είναι γενικά καλά σηματοδοτημένο και εμφανές.

Οι συμμετέχοντες θα περάσουν από αρκετά ενδιαφέροντα σημεία με πανέμορφες μορφές βράχων και κυπαρισσιών που κρέμονται στην άκρη των γκρεμών, από τη φημισμένη πηγή στο Λινοσέλι και από την κορυφή, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα απολαύσουν όμορφες εικόνες προς το Φαράγγι της Σαμαριάς, το οροπέδιο Ομαλού και προς τις ψηλές κορυφές των Λευκών Ορέων. Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και έχουν συμμετάσχει σε δύσκολες πολύωρες ομαδικές πεζοπορίες τον τελευταίο χρόνο.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν και ζεστά ρούχα, γάντια και σκούφο, καπέλο,  πρόχειρο φαγητό και νερό.       

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:45 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.        

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 06/12. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Μάριος Παπαδάκης.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook