Κλίμα έντασης στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2020

Κλίμα που δεν συνάδει με τη νοοτροπία που θα πρέπει να υπάρχει σε ένα διοικητικό συμβούλιο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου επικράτησε χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της διδικασίας ψήφισης του προϋπολογισμού του 2020.

Εντάσεις, ανταλλαγή βαρέων εκφράσεων, μέχρι και στο σημείο να πιαστούν στα χέρια (!) σύμβουλοι είχαμε στο ΔΣ του ΕΒΕΧ που κάθε άλλο παρά “διαφήμιση” για την πόλη αποτέλεσε και έδειξε ότι τα αίτια του “χάσματος” είναι βαθιά, όπως μεγάλες είναι και οι αντιθέσεις ανάμεσα στα μέλη των παρατάξεων.

Συγκεκριμένα, η ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έγκριση και δημοσίευση του ισολογισμού του Επιμελητηρίου, θέμα που είχε τεθεί από την παράταξη του Γ. Μαργαρώνη. Λάδι στη φωτιά έπεσε όταν το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Πατεράκης, που ανήκει στην παράταξη του Α. Ροκάκη, δήλωσε πως το θέμα δεν συνοδεύεται από την αντίστοιχη εισήγηση και κείμενο – ρίχνοντας την ευθύνη στην παράταξη του κ. Μαργαρώνη – και για τον λόγο αυτό πρότεινε να μετατεθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση καθώς δεν μπορεί ο ίδιος να ψηφίσει κάτι που δεν γνωρίζει. Ο κ. Μαργαρώνης αντέτεινε ότι είναι γνωστό το περιεχόμενο του ισολογισμού και για το γεγονός ότι δεν υπάρχει το αντίστοιχο συνοδευτικό κείμενο ευθύνεται η αρμόδια υπηρεσία του ΕΒΕΧ, ζητώντας το θέμα να συζητηθεί και ψηφιστεί στη χθεσινή συνεδρίαση. Αποτέλεσμα ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ των δυο παρατάξεων να ενταθεί και τα μέλη τους να έρθουν σε σύγκρουση.

Σε ό,τι αφορά στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς (2020) του Επιμελητηρίου Χανίων υπήρξε ισοψηφία (12-12), αλλά ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με τη «διπλή» ψήφο του προέδρου Αντώνη Ροκάκη. Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Μαργαρώνη, ο οποίος άφησε αιχμές για τη στάση του κ. Βουρλάκη που δε συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook