Πέρυσι – τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο μνημείο των Ιταλικών στρατώνων των Χανίων – σε αυτή εδώ την στήλη έγραφα για τους κινδύνους που υπάρχουν για τα ντουβάρια που έχουν απομείνει στο μνημείο από τις βροχές και γενικώτερα τα καιρικά φαινόμενα του Χειμώνα.

Μεσολάβησε τον Ιούλιο του 2019 (προεκλογικά) η γνωστοποίηση πως υπεγράφη απόφαση για εκταμίευση των (γνωστών) έξι εκατομμυρίων ευρώ για την ανακατασκευή του μνημείου.

Και ενώ περίμενα πως κάτι θα κινηθεί, φτάσαμε στον δεύτερο Χειμώνα με τους τοίχους και ότι έχει απομείνει από το μνημείο του Ιταλικού στρατώνα να βρίσκεται τελείως εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες.

Και το ερώτημα – που θέτει άμεσα και ο αρχαιολόγος Μιχάλης Ανδριανάκης – είναι γιατί δεν έχει ξεκινήσει κάτι – έστω – για την προστασία των δομικών στοιχείων του κτιρίου που απέμειναν;

Χαρακτηριστικά ο κ.Ανδριανάκης γράφει:

«Ούτε τότε πιστέψαμε πως θα μπορούσε να ξεκινήσει το έργο άμεσα (άραγε αυτά τα 5 εκατομμύρια εξακολουθούν να υπάρχουν;), ούτε τώρα το βλέπουμε.

Θα περιμέναμε όμως κάποιοι να μάζευαν τα αποκαϊδια και κάποιοι-κυρίως-να φροντίσουν με κατεπείγουσες διαδικασίες να κατασκευάσουν από τα χρήματα που υπάρχουν ( ; ) ένα προσωρινό στέγαστρο προστασίας.

Και πάλι ο χειμώνας μπήκε άγριος. Εκτός αν, όπως λέγαμε και πριν από ένα χρόνο, περιμένουν να γκρεμιστεί τελείως για να το ξαναχτίσουν.

Ποιοι κοροϊδεύουν ποιους τέλος πάντων; Μήπως χρειάζεται εδώ ο εισαγγελέας;»

Άδικο έχει;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook