Σεισμική δόνηση έγινε κάτι παραπάνω από αισθητή στα Χανιά. Ακολούθησε δεύτερος σεισμός λίγα λεπτά αργότερα.

-Τελευταία ενημέρωση 16.57

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αναφέρεται ότι ο σεισμός που έγινε στις 10:45 το πρωί, ήταν μεγέθους 4,5 της κλίμακας ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο τον Νομό Χανίων, αλλά ήταν μικρότερος σε διάρκεια από το σεισμό 6,1 ρίχτερ της 27ης Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο το επίκεντρο του σεισμού ήταν 52 χλμ. ΝΔ των Χανίων, 20χλμ. νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας, κοντά στη Σούγια.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακος, το βάθος του εκτιμάται στα 10 χλμ.

Ακολούθησαν μετασεισμοί

Ακολούθησαν μετασεισμοί με μεγαλύτερους αυτόν στις 11:00 με μέγεθος 3,8 ρίχτερ σε απόσταση 16 χλμ. ανατολικά της Παλαιόχωρας και με εστιακό βάθος 1 χλμ., αυτόν στις 12.23 καταγράφηκε ένας ακόμα μεγάλος μετασεισμός της τάξεως των 3,9 ρίχτερ στην ίδια θαλάσσια περιοχή, στις 13.12 σεισμός μεγέθους 3,4 ρίχτερ, στις 16.44 σεισμός της τάξεως των 3,1 ρίχτερ και στις 16.53 σεισμική δόνηση 3,5 ρίχτερ.

Φ.Βαλιανάτος: “Δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό της 27ης Νοεμβριου”

Όπως τονίζει στο Flashnews.gr o σεισμολόγος Φίλιππος Βαλιανάτος, “ακολουθούν αρκετοί μετασεισμοί, με μεγαλύτερο εκείνον των 3,9 ρίχτερ. Ο σημερινός σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό της 27ης Νοεμβριου. Το συγκεκριμένο ρήγμα δεν αναμένεται να δώσει μεγάλο σεισμό στο μέλλον.”

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καντανου Σελίνου. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας εξήλθαν των τάξεων τους την ώρα του σεισμού και λίγο μετά από αυτον, αλλά τώρα συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Δείτε τον χάρτη με τη σεισμική επιτάχυνση του σεισμού σε όλο τον νομό

Δείτε την καταγραφή του σεισμού από τον σεισμογράφο της Γαύδου:

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook