Με ιδιαίτερη επιτυχία και υψηλές παρουσίες από τον ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Καλτσέτο.

Ο σκάουτερ του ΠΑΟΚ, μάλιστα, Κώστας Λαγωνίδης εκθείασε τη χανιώτικη ομάδα για τη δουλειά που κάνει, τονίζοντας ότι είναι η μοναδική Ακαδημία της επαρχίας που συνεργάζεται με τον “δικέφαλο” και έχει “τροφοδοτήσει” την ομάδα με δύο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και σπάνιους χαρακτήρες, τους Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και Γρηγόρη Πολιτάκη. Εισήγηση έκανε και η αθλητική ψυχολόγος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ειρήνη Ρέρα.

Η ενημέρωση από το Καλτσέτο έχει ως εξής:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στο Mega Place η επιμορφωτική ημερίδα που πραγματοποίησε το Καλτσέτο.

Το σημαντικό γεγονός ήταν πως η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, καθώς η αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες ήταν κατάμεστη από γονείς και παιδιά. Η επιμόρφωση που έγινε πάνω στα θέματα της αθλητικής ψυχολογίας και των αθλητικών τραυματισμών ήταν πολύ σημαντική, με τους ομιλητές να αποδεικνύονται επίσης εξαιρετικοί.

Το Καλτσέτο βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει δύο στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την αθλητική ψυχολόγο, Ειρήνη Ρέρα και τον σκάουτερ, Κώστα Λαγωνίδη. Η κυρία Ρέρα ανέπτυξε το θέμα, «διαχείριση online gaming και social media – προαγωνιστικό άγχος», ενώ εισήγηση έκανε και ο κ. Λαγωνίδης.
Στις δηλώσεις της, η κυρία Ρέρα τόνισε τα εξής: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη για την ανταπόκριση που έδειξαν γονείς και παιδιά και νομίζω ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από τέτοιες εκδηλώσεις. Οι εξελίξεις τρέχουν, οι ανάγκες είναι μεγάλες, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι. Πλέον οι αθλητικοί ψυχολόγοι βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες ομάδες και θα πρέπει να έρθουν σε όλες τις Ακαδημίες. Οι γονείς έχουν ανάγκη και ειδικά τα παιδιά, τα οποία διψούν για ν’ αποκτήσουν πληροφορίες για το πώς θα μπορούν να διαχειρίζονται τον εαυτό τους, πώς ν’ αυτορυθμίζονται και πώς να κορυφώσουν την επίδοσή τους όχι μόνο με τη διατροφή και την άθληση, αλλά και με το ψυχολογικό, το νοητικό κομμάτι».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Λαγωνίδης μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τέτοιες ημερίδες, ενώ αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη συνεργασία που έχει η Ακαδημία μας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και αξίζουν συγχαρητήρια στην Ακαδημία του Καλτσέτο και στο Νότη Ματηγάκη. Είναι ό,τι καλύτερο να ενημερώνονται οι γονείς και τα παιδιά για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται συνεχώς και αυτές οι ημερίδες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν», σημείωσε ο κ. Λαγωνίδης, λέγοντας στη συνέχεια τα εξής για τη συνεργασία του Καλτσέτο με τον ΠΑΟΚ: «Για μας, αυτή η συνεργασία είναι πολύ σημαντική. Είναι η μοναδική Ακαδημία από την επαρχία που έχουμε πάρει, ως ΠΑΟΚ, δύο παιδιά. Αυτό συνιστά μια πολύ μεγάλη επιτυχία, κάτι που σημαίνει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στο Καλτσέτο. Ο Κουλιεράκης και ο Πολιτάκης εκτός από δύο ταλαντούχα παιδιά, είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες, οπότε αξίζουν συγχαρητήρια στις οικογένειές τους, αλλά και στην Ακαδημία που έκανε και σε αυτό το κομμάτι πολύ καλά τη δουλειά της. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και θα θέλαμε κι άλλες Ακαδημίες να λειτουργήσουν όπως το Καλτσέτο».
Επιπλέον, στην ημερίδα μίλησαν οι κ.κ. Μάριος Παπαχριστόπουλος και Ζαχαρίας Σηφάκης από το κέντρο φυσικοθεραπείας Χανίων, αναπτύσσοντας το θέμα, «πρόληψη και αποκατάσταση αθλητικών τραυματισμών».

Το Καλτσέτο θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρακολούθησαν από κοντά την ημερίδα και βεβαιώνει ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook