Τρεις ασθενείς μετασεισμοί μετα τα μεσάνυχτα ανατολικά του Αγ. Νικολάου – Μόλις δύο ασθενείς μετασεισμοί την Τρίτη ανατολικά της Παλαιόχωρας

Τρεις μετασεισμικές δονήσεις κατεγράφησαν την νύχτα στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης, μετά τον σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 23:58, με επίκεντρο 76 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου και εστιακό βάθος 80 χιλιομέτρων, ο οποίος έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ακολούθησαν τρεις μετασεισμικές δονήσεις, στις 00:08 με μέγεθος 3,2 Ρίχτερ, στις 00:49, με μέγεθος 3,0 Ρίχτερ και στις 3:47 με μέγεθος 2,9 Ρίχτερ και εστιακό βάθος μεταξύ 20 και 30 χιλιομέτρων.

Στο μεταξύ και σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τις ημέρες μετά τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ ανατολικά της Παλαιόχωρας, χθες Τρίτη, στην περιοχή επικράτησε  ηρεμία καθώς σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών κατεγράφησαν δύο μικρο σεισμοί 2,4 Ρίχτερ.

Απο την πλευρά του, ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας σε ανάρτησή του ξεκαθαρίζει ότι «οι δυο σεισμικές εστίες στα νοτιοδυτικά και στα βορειοανατολικά της Κρήτης, αφορούν διαφορετικά ρήγματα».

Όπως αναγράφει χαρακτηριστικά “οι δυο σεισμικές εστίες στα νοτιοδυτικά και στα βορειοανατολικά της Κρήτης, αφορούν διαφορετικά ρήγματα που βρίσκονται στην ίδια σεισμοτεκτονική ζώνη καταβύθισης της Αφρικανικής τεκτονικής πλάκας. Τα 5,3 Ρίχτερ που έγιναν σήμερα στα ανατολικά είχαν 33 φορές περισσότερη ενέργεια από τα 4,3 Ρίχτερ που έγιναν προχτές στα νοτιοδυτικά. Η κλίμακα Ρίχτερ είναι λογαριθμική (διαφορά μια μονάδα =~ +33 φορές σε ενέργεια).”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook